Kalmar besegrade Almtuna med 5-1

Kalmar vann mötet med Almtuna hemma med 5-1 (1-0, 1-1, 3-0) på onsdagen i Hockeyallsvenskan.

Kalmar tog ledningen efter 13 minuters spel, genom Andrew Vanderbeck assisterad av Linus Skager och Victor Laz. Efter 10.20 i andra perioden gjorde Kalmar 2-0 genom Victor Laz.

Almtuna reducerade dock till 2-1 genom Ludvig Georgsson efter 19.04 av perioden. I tredje perioden var Kalmar starkast och gick från 2-1 till 5-1 genom mål av Linus Skager, Luka Burzan och Jesper Sellin och avgjorde matchen. Det sista målet kom med 1.1 kvar att spela.

Linus Skager gjorde ett mål för Kalmar och tre målgivande passningar.

Med en omgång kvar är Kalmar på nionde plats i tabellen, medan Almtuna är på tionde plats.

På fredag 8 mars 19.00 spelar Kalmar hemma mot Djurgården, och Almtuna borta mot AIK.