Djurgården utklassade Östersunds IK på hemmaplan

Djurgården dominerade stort när laget vann på hemmaplan mot Östersunds IK i Hockeyallsvenskan med hela 8-2 (2-2, 1-0, 5-0). Senast lagen möttes vann Östersunds IK med 3-2.

Djurgården startade matchen piggt och tog ledningen direkt i matchöppningen. Efter bara 43 sekunder slog David Blomgren till framspelad av Alexander Ytterell och Linus Klasen.

Östersunds IK kvitterade till 1-1 snabbt. Efter 1.41 gjorde Isak Garfve mål assisterad av Erik Rainersson.

Laget tog också ledningen efter 9.05, när Erik Rainersson slog till på pass av Karl Johansson och Johan Mörnsjö.

Djurgården kvitterade till 2-2 efter 19.08, när Ludvig Rensfeldt fick träff framspelad av Alexander Ytterell och Linus Klasen.

Djurgården gjorde också 3-2 efter 7.10 i andra perioden när John Dahlström fick träff på pass av Ludvig Rensfeldt och Daniel Brodin. I tredje perioden var Djurgården starkast och gick från 3-2 till 8-2 genom två mål av Marcus Krüger, ett mål av Edvin Hammarlund, ett mål av Melvin Wersäll och ett mål av Victor Eklund och avgjorde matchen. Det sista målet kom med 1.1 kvar att spela.

Djurgårdens Alexander Ytterell hade fyra assists och Ludvig Rensfeldt stod för ett mål och två assists.

Med en omgång kvar är Djurgården på fjärde plats i tabellen, medan Östersunds IK är på 13:e plats.

I nästa match möter Djurgården Kalmar borta och Östersunds IK möter SSK hemma. Båda matcherna spelas fredag 8 mars 19.00.