Björklöven slutspelsklart efter seger

Det blev 5-1 (2-0, 1-1, 2-0) för Björklöven mot Västervik på bortaplan. Därmed har laget säkrat en plats i slutspelet.

Senast lagen möttes tog Västervik en storseger med 5-0, men den här gången var det Björklöven som var starkare.

I början av matchen var Björklöven starkast och ryckte åt sig ledningen med 0-2 genom mål av Liam Dower Nilsson och Gustav Possler. Efter 5.28 av perioden kunde Joel Kant göra 1-2 för Västervik.

Efter 17.16 i andra perioden gjorde Björklöven 1-3 genom Maxime Fortier. Björklöven fortsatte dominansen i tredje perioden och vann till slut med hela 5-1. Målen i sista perioden gjordes av Gustav Possler, som gjorde två mål.

Gustav Possler gjorde tre mål för Björklöven.

Serien är nu färdigspelad. Västervik slutar på 14:e plats, och Björklöven på sjätte plats. Och Björklöven är klart för Hockeyallsvenska slutspelet.