Söndag 13 Jun
Stockholm

Björklöven överklagar stora böter

Björklövens reklam för ett utländskt spelbolag kostar nu klubben 150 000 kronor.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Björklöven gjorde reklam för ett utländskt spelbolag under en träningsturnering i augusti. Det ger dem böter på 150 000 kronor.

– Vi kommer att driva frågan vidare, säger Björklövens advokat Kari Wergens, till TT.

Svenska ishockeyförbundets disciplinnämnd beslutade på måndagen att bötfälla Björklöven för att ha använt reklam i strid med förbundets tävlingsbestämmelser. Hockeyförbundet har avtal med Svenska spel och då tillåts ingen reklam för andra spelbolag. Dessutom anser disciplinnämnden att Björklöven brutit mot lotterilagen avseende förbudet att främja deltagande i utländska lotterier.

Under träningsturneringen Hockeyfestivalen gjorde Björklöven reklam för spelbolaget Nordicbet både på och utanför arenan. Björklöven anser att reklam för utländska spelbolag inte är olagligt efetrsom sådana förbud strider mot EU-rättsliga regler. Klubben säger också att man inte kände till att förbundets avtal med Svenska spel även gällde träningsmatcher. Disciplinnämnden anser dock att det står uttryckligen i avtalet att det gäller all verksamhet.

Björklöven kommer att överklaga beslutet till Riksidrottsnämnden.

– Vi nöjer oss inte med det här. Det finns dels ett allmänt intressant spörsmål i det här ärendet vad gäller etableringen av utländska spelbolag i Sverige. Dels menar vi att vi inte fått ta del av det avtal som reglerar branschexklusiviteten, säger Wergens.

– Jag har bakvägen luskat fram att det i det avtalet finns klausuler som ger utrymme för tolkning när det gäller icke tävlingsmatcher.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela