Mora höll hela vägen mot Björklöven

Det var jämnt in i det sista men Dalalaget höll sin 2-1-ledning till seger.

Mötet mellan Björklöven och Mora i hockeyallsvenskan var jämnt in i det sista men Dalalaget höll sin 2-1-ledning till seger. Nybro-Malmö stod 4-4 efter förlängning och skåningarna kunde vinna först efter straffar.

Mora tog ledningen i första perioden genom Eric Healey. Alexander Hilmerson ökade på till 2-0 i början av den andra när han utnyttjade en målvaktsretur från Mikael Zajkowski.

–Vi fick en seg start men växer in alltmer i matchen. Det kändes som om vi hade chansen i dag mot Mora, de var inte heller helt rappa, men tar den inte, sade Björklövens tränare Joakim Fagervall till TV4 Sport efter matchen.

–Vi har pratat mycket om att lagets resultat går före individens. Det kändes som om spelarna anammade det i dag, sade Moras tränare Harald Lückner.

Björklöven kom dock tillbaka i matchen efter en timeout och reduceringen efter fjorton minuter av andra perioden stod Johan Forsberg för. Men kvitteringen uteblev trots totalt 32 skott på mål.

– Vi hade många bra målchanser i dag men pucken måste in mellan de där röda (stolparna), kommenterade Fagervall ineffektiviteten.

Mora på femte plats närmade sig i och med segern fjärdeplacerade Malmö, som hade stora problem borta mot Nybro. Malmö tappade en 2-0-ledning och hemmalaget ledde senare med 4-3. Med knappt två minuter kvar av matchen ordnade Jonas Höglund fram en mållös förlängning och Malmö vann sedan straffavgörandet.

Onsdagens övriga resultat: Troja/Ljungby-Almtuna 4-2, Mariestad-Västerås 2-4, Huddinge-Borås 2-5 och Bofors-Oskarshamn 7-4.