Malmös sportchef vinnare på isen

Seriefinal och backkris. Då klev Malmös sportchef Peter Andersson in (TT).


Seriefinal och backkris. Då klev Malmös sportchef Peter Andersson för första gången på fyra år in på isen. Han var delaktig i lagets 3-0-seger borta mot Leksand.

Största hjälten i Malmö var dock storspelande målvakten Henrik Karlsson.

Skador och ett par sena återbud på matchdagen. Då fanns inget alternativ än att Malmös sportchef Peter Andersson fick dra på sig matchtröjan igen, för första gången på fyra säsonger.

Jag har tränat en del när vi varit kort med folk och även kört lite med juniorerna så det var väl inte så mycket att tveka på. Jag körde några byten i boxplay och det gick ganska bra på rutin, sade Andersson efter matchen.

Matchen mellan de två elitserietörstande klubbarna bjöd på bra underhållning i bra tempo. Leksand hade mest offensivlusta. Skapade mängder av chanser under hela matchen men lyckades bara få in pucken en gång. Då underkände domaren Christer Lärking målet.

Debatten om målkameror även i allsvenskan lär ta rejäl fart efter seriefinalen. Bristande ekonomi i vissa föreningar är motiveringen till att målkameror inte finns i allsvenskan.

– Vi spelar otroligt bra försvarsspel hela matchen och har en mycket bra målvakt i Henrik Karlsson. Jag tycker att det var mycket i den här matchen som var bra som vi kan bygga vidare på. Även om vi vann och har sju raka segrar finns det en del att fila på, sade Andersson.

Målvakt Karlsson var Malmös bäste spelare, inget snack om annat. Han räddade skott ur alla möjliga och omöjliga vinklar och när han själv inte stoppade pucken hade han stolparna till sin hjälp. Leksand bokfördes för tre klockrena stolpskott.

Framåt skapade Malmö inte så mycket, men när chanserna dök upp utnyttjades dessa effektivt.

Efter segern är Malmö fyra poäng efter Leksand i tabellen, har dock en match mer spelad.

– Jag har sagt det tidigare och gör det igen; jag hoppas att både Leksand och Malmö tar steget upp i elitserien, avslutade Andersson.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Hammarby värvar mittback från Bundesliga

Larmet: Stor risk att luta sig mot tv-pengar

Många allsvenska klubbar förlitar sig till stor del på tv-pengar som intäkt. Då tornar framtidens tv-avtal upp sig som ett stort orosmoln – risken är att klyftorna i allsvenskan ökar. De mindre klubbarna kommer få det tuffare, säger Carlos Esterling på revisionsföretaget EY.

Bortafacit talar för Häcken: “Skapar känslor”

1 timme sedan
1–2-förlust senast, men inför kvällens retur lever hoppet om semifinal i Champions League för Häcken. Vi är inte lika säkra som PSG att de är klara för semifinal, säger tränaren Mak Lind. Årets bortafacit talar för Göteborgslaget.

Världsmästaren missar VM efter misstaget: "Skäms"

2 timmar sedan
Han har tolv VM-guld i olika former av bänkpress. Men Eddie Berglund kommer inte få tävla i bänkpress-VM i Texas i år. Svenska styrkelyftförbundet missade nämligen att anmäla medaljkandidaten.

Stjärnan: Ta utebliven mens på större allvar

3 timmar sedan
Efter ett oväntat svagt resultat i OS-tremilen 2022 började skidstjärnan Ebba Andersson leta fel. Var det kanske konstigt att hon inte fått mens på länge? Är menstruationen utebliven eller oregelbunden är det ett tecken på någonting, säger hon till Aftonbladet.

Hon är hockeystjärnan Niklas Hjalmarssons kända exfru

idag 11:09
Niklas Hjalmarsson är en av få svenskar som vunnit Stanley Cup, men hur bra koll har du egentligen på den tidigare hockeystjärnan? Nyheter24 har samlat det som googlas mest om honom.