Tisdag 26 Okt
Stockholm

Malmös sportchef vinnare på isen

Seriefinal och backkris. Då klev Malmös sportchef Peter Andersson in (TT).

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Seriefinal och backkris. Då klev Malmös sportchef Peter Andersson för första gången på fyra år in på isen. Han var delaktig i lagets 3-0-seger borta mot Leksand.

Största hjälten i Malmö var dock storspelande målvakten Henrik Karlsson.

Skador och ett par sena återbud på matchdagen. Då fanns inget alternativ än att Malmös sportchef Peter Andersson fick dra på sig matchtröjan igen, för första gången på fyra säsonger.

Jag har tränat en del när vi varit kort med folk och även kört lite med juniorerna så det var väl inte så mycket att tveka på. Jag körde några byten i boxplay och det gick ganska bra på rutin, sade Andersson efter matchen.

Matchen mellan de två elitserietörstande klubbarna bjöd på bra underhållning i bra tempo. Leksand hade mest offensivlusta. Skapade mängder av chanser under hela matchen men lyckades bara få in pucken en gång. Då underkände domaren Christer Lärking målet.

Debatten om målkameror även i allsvenskan lär ta rejäl fart efter seriefinalen. Bristande ekonomi i vissa föreningar är motiveringen till att målkameror inte finns i allsvenskan.

– Vi spelar otroligt bra försvarsspel hela matchen och har en mycket bra målvakt i Henrik Karlsson. Jag tycker att det var mycket i den här matchen som var bra som vi kan bygga vidare på. Även om vi vann och har sju raka segrar finns det en del att fila på, sade Andersson.

Målvakt Karlsson var Malmös bäste spelare, inget snack om annat. Han räddade skott ur alla möjliga och omöjliga vinklar och när han själv inte stoppade pucken hade han stolparna till sin hjälp. Leksand bokfördes för tre klockrena stolpskott.

Framåt skapade Malmö inte så mycket, men när chanserna dök upp utnyttjades dessa effektivt.

Efter segern är Malmö fyra poäng efter Leksand i tabellen, har dock en match mer spelad.

– Jag har sagt det tidigare och gör det igen; jag hoppas att både Leksand och Malmö tar steget upp i elitserien, avslutade Andersson.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela