"Loppan" gav Västerås första segern

Ett halvdant Västerås slog ett uselt Oskarshamn. Dramatik i Växjö när Almtuna vann i sudden.

Tanken var att Oskarshamn skulle punktmarkera Stefan "Loppan" Hellkvist, i stället fick han stå ren i slottet och prickskjuta 1-0 med ett dragskott cirka åtta minuter in i första perioden.

Trots hela fem power plays lyckades inte Västerås näta igen förrän Jonas Johansson bröt sig in på kassen och avslutade. Brage räddade första - men på returen tryckte Fredrik Johansson in pucken.

VIK tog därmed sin första seger i säsongens Allsvenskan inför 1577 åskådare i ABB Arena Nord.

I Växjö tog man emot formstarka Almtuna.

Matchen var händelserik redan i första perioden. Efter bara 45 sekunder hände något med Almtunamålvakten Gusten Törnqvists utrustning och Ola Nilsson fick göra ett tillfälligt inhopp.

Växjö Lakers tog därefter ledningen efter att David Lundbohm fick en perfekt pass av Steve Saviano. Men Almtuna kvitterade till 1–1 efter 18 minuter genom Jimmie Kraft.

Matchen fortsatte i samma anda. Växjö tog ledningen, men Almtuna replikerade. Efter andra perioden var ställningen 3-3.

Andra perioden var mindre händelserik. Båda lagen hade fyra powerplayminuter vardera, men fick ingen utdelning. Steve Saviano hade en bra chans. Och Almtunas Johan Andersson hade ett friläge som Viktor Fasth räddade elegant.

Matchen gick till sudden, men dramatiken fick ett abrupt slut när Linus Stensson styrde in 3–4 efter 1.28.