Måndag 18 Okt
Stockholm

Örebro på gång - chockade Mora

Zajkowski räddade 50 skott när AIK lekte med Sundsvall.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Örebro inledde sin första tid i Hockeyallsvenskan med 2-6 mot Bofors och 1-5 mot AIK. Men nu verkar nykomlingarna ha vaknat på allvar.

I tisdags tog man första segern i sudden death mot Borås och i kvällens match mot Mora spelade Örebro som i trans och vann till slut med 6-4 efter att ha haft en 5-1-ledning med mindre än halva matchen kvar.

– En kul match. Svängig och med många mål. För oss ger det här viktiga läropengar, vi lär oss att vi måste spela tajt, som i tredje perioden, för att lyckas i den här stenhårda serien, säger Örebrotränaren Peter Andersson till Dalarnas Tidningar.

Alexander Täng inledde målskyttet efter 1.37 när han på andra försöket fick in pucken bakom Lars Johansson i Moramålet. Moras Martin Johansson kvitterade fyra minuter senare, men sen tog Örebro över matchen totalt. Conny Strömberg gav Örebro ledningen igen när han i spel fem mot fyra tråcklade in pucken bakom Johansson.

I den andra rivstartade Örebro och Marcus Jonasén lobbade in 3-1 efter att ha fått en konstig träff på pucken. Strömberg var framme i power play igen och tryckte in 4-1 innan Jonas Karlsson kunde göra 5-1 13 minuter in på andra perioden.

Det fick räcka tyckte Mora som först tog en timeout och sen plötsligt vaknade till liv och sköt in tre mål på två minuter.

– Vad jag sa där tror jag att du förstår, säger Moratränaren Harald Lückner till Dalarnas Tidningar.

Mattias Ekholm, Marcus Eriksson och Alexander Hilmerson blev alla målskyttar när Mora kom tillbaka till 4-5. Örebro, med en utlämnad Mark Owuya i målet, blev stillastående i egen zon och försökte spela på resultatet, men det fungerade givetvis inte och plötsligt var Mora med i matchen.

Men Mora lyckades inte ta med sig sitt fina spel från den andra perioden till den tredje som blev ganska händelsefattigt - trots att man gick ner på tre kedjor.

Örebro kunde till slut skjuta 6-4 i öppen kasse. Fredrik Orrsten blev matchen sista målskytt. Mora visade däremot god moral genom att ta sig in i matchen igen.

– Men jag kräver absolut mer av vissa spelare, säger Moratränaren till DT.

I kvällens andra matcher besegrade AIK Sundsvall med 1-0. Men det kunde ha blivit så mycket mer om det inte hade varit för Michal Zajkowski som nobbades av Modo inför den här säsongen. Sundsvalls målvakt räddade hela 50 (!) skott och höll kvar sitt lag i matchen. Men Sundsvall saknar anfallsalternativ och fick iväg endast 16 skott mot Christopher Heino Lindberg i AIK-målet. De var egentligen aldrig nära en kvittering.

Segern tog AIK upp i serieledning, men lagets målskyttar behöver nog jobba på precisionen om man ska rå på huvudkonkurrenten Leksand.

Malmö besegrade några timmar senare Björklöven med 3-2 efter straffar.

Örebros Conny Strömberg vet hur man gör mål

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela