Redhawks berg- och dalbana

Bofors vände 2-3 till 5-3 i tredje perioden och tog över serieledningen.

Malmö luftade truppen och gav andremålvakten Jani Hurme chansen mot formstarka Bofors.

Det gick inte så bra.

Efter cirka tio minuter spräckte Bofors nollan. Jacob Blomqvist gjorde 1–0 i spel fem mot fem. 30 sekunder senare kom 2-0-målet genom Peter Wennerström.

Men Redhawks gav inte upp och inledde en mäktig upphämtning i den andra perioden.

Efter cirka åtta minuter gjorde Kim Staal på egen hand Redhawks första mål när han reducerade till 1–2.

Kort därefter kom kvitteringen genom Nichlas Hardt. Och i sista minuten på mittenperioden lyckades Marcus Olsson trycka in 3-2 till Redhawks.

Men ledningen blev kortvarig då Bofors la in en högre växel och åkte ifrån i den tredje.

Efter 19 sekunder Satte Linus Persson 3-3. Och tio minuter innan slutsignal gav Johan Nilsson Bofors ledningen igen. I slutminuterna gjorde Johan Larsson 5–3 i poweplay.

Matchen slutade med tumult. Redhawks Patrik Hersley och Carl Söderberg fick 5+20 minuters utvisning.

Bofors har nu tagit sex segrar på de sju inledande matcherna. Nu leder man Hockeyallsvenskan på 17 poäng, två fler än AIK som har en match till godo.