Mora starkast i en svängig match

– Jag är jättestolt och glad att vi kan slå ett så bra lag som Bofors på bortaplan, säger tränaren Harald Lückner.


Spelet svängde fram och tillbaka. Men Mora visade sig starkast i en målrik match mot Bofors i Nobelhallen i Karlskoga.

– Jag är jättestolt och glad att vi kan slå ett så bra lag som Bofors på bortaplan. De har slagit Leksand och Malmö och sånt inger respekt, sa MIK-tränaren Harald Lückner.

Dalalaget gick först upp i en 2-0-ledning efter fjorton minuter efter mål av veteranerna Marcus Eriksson, Håkan Bogg.

– Jag har gnällt lite på de äldre, men i dag var det Markus Eriksson och Håkan Bogg, tillsammans med Mikael Zettergren, som visade vägen, berömde Lückner.

Rejäl vändning

Men i den andra vaknade Bofors plötsligt till liv och vände till 3-2 på mindre än nio minuter. Målskyttar: David Lidström, Peter Wennerström och Martin Thelander.

– Hockeyspelare glömmer väldigt fort och tydligen glömde de bort det som gjorde att vi var bra i första. Typiskt sedan att vi börjar åka skridskor igen efter deras tredje mål.

Ny vändning

Sen var det Moras tur att producera målen igen. De kvitterade först till 3-3 i den andra perioden och drog ifrån till 5-3 på bara fyra minuter i slutperioden. Målskyttar: Jens Jakobs, Eriksson och Niklas Fogström.

Bofors försökte jobba sig in i matchen men kom inte närmare än Jacob Blomqvists 4-5-mål med fyra minuter kvar av matchen. Så slutade även matchen.

– Det här var en av de bästa matcher jag sett i år och all "cred" till Mora som svarade för en förbaskat bra match, berömde Boforstränaren Sam Hallam enligt DT.se.

Segern var Moras tredje på de fyra senaste matcherna. Trepoängaren tar Mora upp på sjätte plats i Hockeyallsvenskan.

Kvällens två andra matcher:

Oskarshamn 2 - 3 Örebro

Västerås 5 - 2 Troja/Ljungby

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Duplantis OS-plan – avstår klassisk tävling

2 timmar sedan

Regn och gräsbrand störde F1-kvalet

2 timmar sedan
Tidigt i kvalet inför formel 1-sprinten i Shanghai blev det rödflagg för en gräsbrand bredvid banan, som dock släcktes snabbt.

Nagelsmann stannar: tysk förbundskapten över 2026

2 timmar sedan
Julian Nagelsmann kommer att leda Tyskland under VM 2026 i USA, Kanada och Mexiko.

Ica-butikens kaxiga hån: ”Halstabletter bra mot skånska"

2 timmar sedan
Ica Kvantum Skellefteå ritkar en rejäl känga mot alla skåningar och SAIK:s motståndare Rögle inför SM-finalen i hockey. – Ett säkert vårtecken, säger butikschefen Alexander Björck.

Trio diskas efter skandalen – lät kines vinna

3 timmar sedan
Topptrion i Pekings halvmaraton diskas och fråntas sina medaljer, meddelar arrangören. Hemmalöparen He Jien vann – efter att ha vinkats fram av en trio konkurrenter på upploppet.

Tragedin i Riyad – succéhästen dog i stallet

idag 09:00
Amerikanskan Jill Humphrey, 42, firade en av sina största framgångar. Hon hyllade sin häst efter tredjeplatsen i världscupfinalens andra omgång i går kväll. Han gjorde allt för mig. Kort senare kollapsade Chromatic och dog.