Här är ordkriget som skakar Hockeyallsvenskan

"Ni ska ju upp i kvalserien? Kallar ni det här spelet modigt?"


Växjö är ett topplag i Hockeyallsvenskan och VIK Västerås Hockey är ett tilltänkt kvalserielag som floppat i höst.

I går tog VIK sin andra raka seger när de besegrade gästande Växjö med 4-3 efter en stark tredje period.

På presskonferensen efteråt uppstod det minst sagt infekterad stämning mellan tränarna Fredrik Nilsson och Janne Karlsson.

VIK-tränaren Nilsson berättade följande om matchen - och spelarnas insats:

– Vi får matchen dit vi vill med de förutsättningarna vi har just nu. Vi har tålamod och följer gameplan. Vi får 4-1 och det känns som det blir en lätt väg hem men det tuffar till sig. Vi visar karaktär trots att vi var kort om folk och vi tar oss samman.

– Det är bra gjort, med tanke på läget vi är i, det är modigt att än en gång komma ut och göra de här insatserna. Killarna förtjänar beröm verkligen, allihopa, gruppen tar stort ansvar.

Helt plötsligt skruvar Växjös tränare Janne Karlsson på sig - innan han kastar ur sig ett antal syrliga kommentarer mot VIK-coachen Nilsson.

Här nedan följer ordväxlingen.

– Modigt? Fan ska inte ni upp till elitserien? Ni ska ju till kvalserien?

Nilsson:

– Mmmm...

Karlsson:

– Du sitter och pratar om att det ska vara modigt att gå ut och köra på hemmaplan? Det är ju bara gå ut och köra. Då tycker jag, då har man ju sänkt kraven radikalt. Är det bara för att man har bytt tränare eller vadå? Är det bara nytt kontrakt som gäller då?

Nilsson:

– Vadå?

Karlsson igen:

– Ni pratar ju om kvalserien?

Nilsson:

– Jag har inte sagt någonting om kvalserien nu?

Karlsson:

– Ja, men helt plötsligt verkar det som att det är modigt bara man går ut på isen? Det tycker jag är en väldigt konstig inställning, bara för att man byter en tränare, säger Karlsson innan han irriterat slår den bunt papper han har i handen i bordet.

Nilsson:

– Du får tolka det hur du vill Janne. Det är inte så jag menar, jag tänker inte förklara det för dig här hur jag menar. Om du nu inte förstår.

Karlsson:

– Jag sitter ju bara här och lyssnar.

Nilsson avslutar:

– Det gör du ju inte...

Om ni tror att tränarna skakade hand efter presskonferensen - då tror ni fel.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Stark och Nordqvist skuggar täten i majorn

1 timme sedan

NHL: Arizona flyttar till Utah

3 timmar sedan
NHL-laget Arizona flyttar till Utah efter en storaffär som nu har godkänts av ligan. Vad det nya namnet blir är inte klart.

Orken tog slut: "Bittert så klart"

igår 23:20
Sju matcher i kvartsfinalen och lika många i semifinalen. 14 matcher på mindre än en månad blev ett alltför tufft program för Frölunda. Nu väntar semester. Bittert så klart. Vi hade bättre förhoppningar än så men kommer helt enkelt inte upp i nivå i dag, säger backresen Henrik Tömmernes strax efter slutsignalen.

Åberg flyger vidare – bjöd på en eagle

igår 23:06
Ludvig Åbergs stora genombrott kom redan i Ryder Cup i höstas. Steget till världskändis tog han i Augusta. Tvåan i Masters förra helgen kan vara på väg mot något fint och framgångsrikt även på Hilton Head Island, där han ligger delad fyra efter första rundan.

Skellefteå i final: "Dags att de får torsk"

igår 21:50
Det blir Skellefteå som möter Rögle SM-final. Västerbottningarna pallade för trycket och vann den sjunde och avgörande matchen mot Frölunda med 4-1. Det är dags att de får torsk nu, säger Oscar Lindberg om finalduellen mot Rögle.

Jagr, 52, historisk och målskytt

igår 21:04
Den tjeckiske legendaren Jaromir Jagr har hunnit fylla 52 år – men är inte klar med hockeykarriären.