Bomben: AIK vill till KHL

Styrelsen i AIK Hockey har fått en inbjudan att spela i KHL.


AIK till ryska proffsligan KHL?

Det låter som högst otroligt - men kan bli verklighet nästa säsong.

AIK Hockey har blivit inbjudet att delta i den ryska ligan från och med säsongen 2010/2011. AIK-Styrelsen har accepterat inbjudan efter att ha diskuterat frågan inom styrelsen, skriver klubben på sin hemsida.

En ansökan om tillstånd att spela i ska nu skickas in till det Svenska Ishockeyförbundet.

Som alla hockeykännare vet dras AIK Hockey med stora ekonomiska problem och byte av liga skulle kunna göra så att föreningen räddas från en kollaps.

Så här skriver klubben på sin hemsida:

”Mycket av samtalet kring AIK Hockey har i media, eller i diverse forum, handlat om klubbens dåliga ekonomi. Inom AIK Hockey är vi mycket nöjda med att vi istället kan presentera något positivt och med en potential som kan göra AIK Hockey till en av världens absolut mest förnämsta hockey varumärken igen. Möjligheterna med spel för en marknad som överstiger 200 miljoner människor skapar en helt ny plattform för AIK att fostra världsmästare och för alla AIK-supportrar att njuta av hockey på högsta nivå”

Under dagen har AIK tecknat en så kallad avsiktsförhandling med KHL.

Nu blir det medlemmarna som får avgöra om AIK ska spela i den ryska ligan.

”Styrelsen kommer att kalla till ett medlemsmöte för omröstning i frågan", skriver AIK på sin hemsida.

Alexander Medvedev, KHL President, säger:

– Att AIK accepterat är väldigt viktigt för oss. Det bekräftar den positiva utvecklingen inom hockeyn och detta är ett stort steg för att nå en Europeisk liga.

AIK:s ordförande Peter Mellqvist:

– Det skapar nya möjligheter för AIK att deltaga i KHL. Det tar klubben till en helt ny nivå vilket skapar enormt mycket potential inför framtiden. AIK och våra fans har alltså chansen till att spela världens bästa hockey som spelas på stor is, säger han till KHL:s hemsida.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Mittfältaren anklagas för bettingbrott – igen

1 timme sedan

Hammarby värvar mittback från Bundesliga

2 timmar sedan
Övergångsfönstret stängdes i går, men först nu blir Hammarbys sista värvning officiell.

Larmet: Stor risk att luta sig mot tv-pengar

2 timmar sedan
Många allsvenska klubbar förlitar sig till stor del på tv-pengar som intäkt. Då tornar framtidens tv-avtal upp sig som ett stort orosmoln – risken är att klyftorna i allsvenskan ökar. De mindre klubbarna kommer få det tuffare, säger Carlos Esterling på revisionsföretaget EY.

Bortafacit talar för Häcken: “Skapar känslor”

3 timmar sedan
1–2-förlust senast, men inför kvällens retur lever hoppet om semifinal i Champions League för Häcken. Vi är inte lika säkra som PSG att de är klara för semifinal, säger tränaren Mak Lind. Årets bortafacit talar för Göteborgslaget.

Världsmästaren missar VM efter misstaget: "Skäms"

idag 12:50
Han har tolv VM-guld i olika former av bänkpress. Men Eddie Berglund kommer inte få tävla i bänkpress-VM i Texas i år. Svenska styrkelyftförbundet missade nämligen att anmäla medaljkandidaten.

Stjärnan: Ta utebliven mens på större allvar

idag 12:34
Efter ett oväntat svagt resultat i OS-tremilen 2022 började skidstjärnan Ebba Andersson leta fel. Var det kanske konstigt att hon inte fått mens på länge? Är menstruationen utebliven eller oregelbunden är det ett tecken på någonting, säger hon till Aftonbladet.