"Självklart blev jag besviken"

Anton Rödin om degraderingen till Mora.


Poängspruta i Brynäs framgångsrika J20-lag i fjol, men ingen offensiv framgång i elitserien under hösten. I helgen fick Brynäs talangfulle juniorforward Anton Rödin beskedet att han lånas ut till Mora fram till jul.

– Självklart blev jag besviken av att få det beskedet. Han sa att det var för min egen skull, att det är bättre för mig att spela i Mora och få mer istid, säger den JVM-aktuelle forwarden till gd.se.

Rödin hade en lyckad sejour med juniorlandslaget i Kanada i början av november. När han kom hem insjuknade han emellertid och tappade lite av den positiva energi han hade byggt upp på andra sidan Atlanten.

– Själv tycker jag att det gått ganska bra när jag spelat, även om jag är en offensiv spelare och det inte blivit så mycket av den varan i höst, säger han om sina insatser i Brynäströjan, där det har blivit ett mål på 18 matcher.

Helt knäckt över degraderingen till allsvenskan är han trots allt inte.

– Man vill ju spela så högt upp som möjligt, men samtidigt hoppas och tror jag att det här kan vara bra för mig. Jag behöver få upp självförtroendet genom att spela mer och få börja göra lite mål och poäng. Så det känns rätt okej ändå.

Hockeysverige.se

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!