Malmö floppade mot bottenlag

Föll med 3-6 mot Troja-Ljungby.

Troja-Ljungby kom till Malmö med 1-14 i målskillnad på de två senaste matcherna. Tydligen hade smålänningarna beslutat sig för att det fick vara nog på storförlusterna, för mot topplaget reste jumbon ragg.

Kim Staal hade kvitterat till 2-2 tidigt i den tredje perioden när gästerna la in överväxeln. Ron Pasco och Markus Nilsson gjorde varsitt mål på Jani Hurme och förde fram Troja till en 4-2-ledning.

Med fyra minuter kvar att spela plockade Malmö ut Hurme och satsade på sex utespelare. Det fick till följd att Andreas Sundin gjorde sitt andra mål för matchen fram till 5-2.

Carl Söderberg reducerade i powerplay 1.37 före slutet. Hurme lämnade åter isen till fördel för en extra utespelare, men ännu en gång kunde Troja sätta en puck i tom kasse. Nu genom den före detta Malmöspelaren Mattias Persson.

Malmö ligger fyra i tabellen medan Troja-Ljungby närmar sig Örebro alldeles ovanför strecket. Det skiljer bara två poäng mellan lagen, men då har Örebro en match till godo på Troja.