Örebro lånar in Luleåback

Robin Olsson ska täta defensiven.


Örebro Hockey har släppt in överlägset flest mål i allsvenskan. För att få ett stopp på flödet har klubbledningen valt att låna in en back med elitserierutin. Den närmaste tiden ska Luleås förstaårssenior Robin Olsson ge den allsvenska nykomlingen stabilitet i defensiven.

- En supertalang som spelat i alla pojk- och juniorlandslag. Han har spelat 20 matcher för Luleå den här säsongen, men tycker att han får för lite speltid. För oss är det en perfekt lösning, det är en back som sällan gör misstag, säger Örebros sportchef Mikael Fahlander till Nerikes Allehanda.

20-åringen har gjort fem poäng (1+4) på 93 matcher för Luleå de tre senaste säsongerna. Den här säsongen har det emellertid inte blivit särskilt mycket istid. I Örebro ska han stanna på obestämd tid. Förhoppningsvis resten av säsongen, säger Mikael Fahlander.

- Luleå har en back långtidsskadad, och ytterligare två som är lätt skadade. Det är troligen ingen fara med de sistnämnda, och är det lugnt så blir Robin kvar hos oss.

Samtidigt som Örebro lånar in en back ser en annan ut att försvinna på samma sätt. 26-årige Mikael Svensk, en gång svensk mästare med Frölunda, jagar ny klubbadress.

- Mikael är själv med på det, men det är inte klart var han kommer att spela, säger Mikael Fahlander.

Hockeysverige.se

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Häckens CL-resa över: "Vi var inte ens nära"

igår 22:52

Får sparken – sägs ha haft relation med spelare

igår 22:02
Leicester City sparkar huvudtränaren Willie Kirk. Brittiska medier uppger att skälet är att 45-åringen har haft en relation med en av spelarna i laget, som för tillfället ligger nia i damernas Super League.

Larsson tillbaka från sjukdom – stoppade Frölunda

igår 21:48
Tillbaka från sjukdom. Då höll Filip Larsson nollan i Leksands hemmamöte med Frölunda. Fortsätter vi så här blir det bra, säger han efter 2–0-segern i den fjärde SM-kvartsfinalen.

Skellefteå till semifinal – målvakt storspelade

igår 21:16
Skellefteå är klart för SM-semifinal i ishockey efter fyra raka vinster mot Linköping. Västerbottningarna vann med 2–0 på bortais efter storspel av målvakten Linus Söderström.

Rolfö petade Barcelona till semifinal

igår 20:40
Fridolina Rolfö gjorde ett av fotbollskarriärens enklaste mål. Det räckte för att skicka Barcelona till Champions League-semifinal efter en ny seger mot ett tappert kämpande Brann, 3–1 i matchen och 5–2 sammanlagt.

Svenskens galna dag – från birdiefest till haveri

igår 17:40
Påsken brukar symbolisera kasten mellan förtvivlan och hopp. Sebastian Söderbergs golfrunda på skärtorsdagen var vältajmad – och en av de galnare på Europatouren.