Joacim Eriksson vill spela i Elitserien.
Joacim Eriksson vill spela i Elitserien. - Foto: Bildbyrån

Pressades av Örebro

Leksand inledde det nya året genom vinna och ta tre poäng hemma mot Örebro. Men serieledande dalalaget fick kämpa för segern. Slutresultatet skrevs till 2-1 efter att alla målen prickats in i den första perioden.


Efter 30 spelade omgångar av hockeyallsvenskan så har Leksands IF parkerat i toppen. Under lördagseftermiddagen så tog man emot Örebro HK till Ejendals arena och plockade hem säsongens 19:e seger.

Men det började tungt för dalkarlarna.

Örebro bjöd på en riktig kalldusch genom att ta ledningen redan efter 57 spelade sekunder. Fredrik Orrsten transporterade pucken i ett kontringsläge där gästerna kom tre-mot-en. Sköt sedan ett skott som Joacim Eriksson i hemmakassen släppte en retur på - rakt ut - som Marcus Kristoffersson tog hand om och slog in 0-1 i princip öppen kasse.

Bra start av Örebro som visade prov på hög intensitet och stor vilja i inledningen av matchen.

Men ju äldre matchen blev, desto mer tog leksingarna över.

När klockan stod på 17.58 så fick succévärvningen från Brynäs, Daniel Hermansson, pucken, trampade in över offensiva blå och sköt ett skott som gled in mellan benen på örebromålvakten. Pucken stannade centimetrar framför mållinjen, men Marcus Weinstock, som stod parkerad framför mål, kunde utan problem peta in kvitteringspucken och samtidigt garanterat göra ett av sina enklare mål i karriären.

Leksand nöjde sig inte med oavgjort utan hann också ta ledningen innan första perioden var över. Med 48 sekunder kvar att spela så passades Patrik Carlsson fri av Tomas Kollar och gjorde inget misstag.

Han fintade ner Mark Owuya i bortakassen och lyfte in 2-1.

I resten av matchen så bytte lagen chanser med varandra men ett bra målvaktsspel mellan stolparna hos båda lagen satte stopp för fler mål. Örebro vann skotten med 33-31, men förlorade matchen med uddamålet, 2-1. Tungt för de rödvita som stod för en mycket bra insats uppe i Dalarna och som mycket väl hade kunnat få åka hem med poäng i bagaget.

Nu blev det inte så utan Leksand är i fortsatt ledning och ligger nu tre poäng före skrälltvåan, Växjö Lakers och åtta före dalakonkurrenten, Mora IK.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Nästa artikel
Simpel hemmaseger
Senaste nytt

Armand Duplantis sätter nytt världsrekord

Hedman: "Tillbaka på nivån där jag hör hemma"

2 timmar sedan
Efter tre raka finaler åkte Victor Hedmans Tampa Bay ut direkt i Stanley Cup-slutspelet förra året. Om det var slutet på en era? Absolut inte. Förhoppningsvis var det min sista långa sommar i min karriär, säger NHL-stjärnan inför årets drama.

Testades positivt för dopning – tävlade i OS ändå

2 timmar sedan
23 kinesiska simmare testades positivt för dopning – men fick ändå fortsätta tävla. 13 av dessa deltog senare vid OS i Tokyo 2021 och vann bland annat tre guldmedaljer. Det avslöjar Daily Telegraph, New York Times och ARD under lördagen.

Verstappen vinner F1-sprinten i Shanghai

idag 06:02
Verstappen tog hem segern före Mercedesföraren Lewis Hamilton och stallkollegan från Red Bull, Sergio Perez. Han utökar därmed sin ledning i F1-kampen totalt.

Stark högt upp i Texas

idag 04:38
Maja Stark och Anna Nordqvist är högt upp på resultattavlan efter andra rundan i årets första majortävling, i Texas på USA-touren. Stark gjorde visserligen en bogey men vägde upp det mer än väl genom fyra birdies, tre under par på rundan.

Brynäs tog järngrepp efter blixtvändning

igår 21:50
Brynäs har tagit ett järngrepp i SHL-kvalet mot Djurgården. En blixtvändning i tredje perioden tog Brynäs till 2–1-seger och ledning med 2–0 i matcher. Vi vet vad vi kan och vi har karaktären, säger matchvinnaren Karlis Cukste.