Måndag 26 Sep
Stockholm

Pressades av Örebro

Joacim Eriksson vill spela i Elitserien.
Joacim Eriksson vill spela i Elitserien. Foto: Bildbyrån

Leksand inledde det nya året genom vinna och ta tre poäng hemma mot Örebro. Men serieledande dalalaget fick kämpa för segern. Slutresultatet skrevs till 2-1 efter att alla målen prickats in i den första perioden.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Efter 30 spelade omgångar av hockeyallsvenskan så har Leksands IF parkerat i toppen. Under lördagseftermiddagen så tog man emot Örebro HK till Ejendals arena och plockade hem säsongens 19:e seger.

Men det började tungt för dalkarlarna.

Örebro bjöd på en riktig kalldusch genom att ta ledningen redan efter 57 spelade sekunder. Fredrik Orrsten transporterade pucken i ett kontringsläge där gästerna kom tre-mot-en. Sköt sedan ett skott som Joacim Eriksson i hemmakassen släppte en retur på - rakt ut - som Marcus Kristoffersson tog hand om och slog in 0-1 i princip öppen kasse.

Bra start av Örebro som visade prov på hög intensitet och stor vilja i inledningen av matchen.

Men ju äldre matchen blev, desto mer tog leksingarna över.

När klockan stod på 17.58 så fick succévärvningen från Brynäs, Daniel Hermansson, pucken, trampade in över offensiva blå och sköt ett skott som gled in mellan benen på örebromålvakten. Pucken stannade centimetrar framför mållinjen, men Marcus Weinstock, som stod parkerad framför mål, kunde utan problem peta in kvitteringspucken och samtidigt garanterat göra ett av sina enklare mål i karriären.

Leksand nöjde sig inte med oavgjort utan hann också ta ledningen innan första perioden var över. Med 48 sekunder kvar att spela så passades Patrik Carlsson fri av Tomas Kollar och gjorde inget misstag.

Han fintade ner Mark Owuya i bortakassen och lyfte in 2-1.

I resten av matchen så bytte lagen chanser med varandra men ett bra målvaktsspel mellan stolparna hos båda lagen satte stopp för fler mål. Örebro vann skotten med 33-31, men förlorade matchen med uddamålet, 2-1. Tungt för de rödvita som stod för en mycket bra insats uppe i Dalarna och som mycket väl hade kunnat få åka hem med poäng i bagaget.

Nu blev det inte så utan Leksand är i fortsatt ledning och ligger nu tre poäng före skrälltvåan, Växjö Lakers och åtta före dalakonkurrenten, Mora IK.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Nästa artikel
Simpel hemmaseger
Senaste nytt

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.