Almtuna - Leksands mardrömsmotståndare

Leksand fick storstryk mot Almtuna senast man var i Uppsala och hälsade på - den gången med 5-0. Under tisdagskvällen blev det en ny förlust, då AIS vann med 3-1, efter bland annat två mål av Robert Kimby.

Senast Leksand var på besök i Uppsala så blev det stryk med klara 5-0.

Under tisdagskvällen så väntade en ny match lagen emellan och denna gång slutade det med en ny förlust för gästerna från norr - denna gång med 3-1, efter att Robert Kimby överlistad Joacim Eriksson två gånger i bortakassen.

Det var dock gästande Leksand som tog ledningen genom Hermansson, drygt en minut in i andra perioden, efter att den första tredjedelen varit riktigt sömnig och händelsefattig.

Det var 27-åringens sjunde mål i Leksand på sex matcher.

Efter 38.47 så kontrade hemmalaget in kvitteringen och det var just tidigare nämnde Kimby som nätade efter slarv i Leksandsförsvaret.

Gästerna drog på sig utvisningar i den tredje perioden och gav verkligen bort segern till Uppsalagänget. Joacim Eriksson spelade strålande i leksingarnas mål och räddade hela 44 skott efter att AIS vunnit den statistiken med förkrossande 47-14.

Varken Leksand eller Eriksson orkade stå emot hemmalagets enorma press och efter 59.48 så spikade Jimmie Kraft slutresultatet till 3-1, efter att Kimby tidigt i slutperioden fixat ledningen till 2-1.

Dalalaget fick därmed ingen revansch ifrån förlusten som man åkte på  här nere senas som man var på besök, utan får åka buss hem till Leksand igen - och detta helt utan poäng.

Almtuna däremot bevisade på nytt att de är med i striden om play off-platser på största allvar.