14 av 15
15 av 15

Viktiga poäng för Borås

Besegrade Malmö efter straffar med 4-3 på bortais.

Borås HC är laget som just nu ligger på den där irriterande åttondeplatsen i tabellen och som jagar lagen ovanför sig för att kunna ta en av play off-platserna. Under måndagskvällen så mötte de Malmö på bortais i Malmö arena och det skulle visa sig bli en oerhört svår uppgift för topptippade rödhökarna.

Hemmalaget var inte alls med i första perioden.

Det var därför klart rättvis att BHC hade ett överläge på 0-2, efter att Mikael Hultqvist och Mattias Remstam nätat för gästerna.

Men Malmö fick en bättre start i mittperioden.

Lagets stora stjärna, Carl Söderberg, lyckades nämligen kvittera redan efter 34 sekunders spel och de flesta trodde nog att hemmalaget nu äntligen skulle vakna till liv - men icke.

Sömngången höll i sig och trots skottöverläge med 8-3, så blev det inga fler mål då Sebastian Idoff spelade bra i bortakassen, samtidigt som malmöspelarna var ovanligt ofarliga när de tog sig fram till lägen att avsluta.

MIF fick en kanonöppning även på tredje perioden, då Jan Urbas lyckades trycka in 2-2 efter 39 sekunder. Men det kändes som om de svartklädda var nöjda med ett oavgjort resultat för även efter detta mål så tappade man all intensitet och energi.

Matchen stod 3-3 efter tre perioder, efter att Jens Karlsson återigen lyckats ge gästerna ledningen, men sedan slarvat framför egen kasse bara minuten senare och bjudit Nichlas Hardt på fri gata till ännu en kvittering.

Efter en mållös förlängning så var det till sist Borås som lyckades vinna matchen efter att tidigare målskytten, Jens Karlsson, lyckats överlista Markus Svensson mellan stolparna i hemmamålet, samtidigt som Idoff var svår att överlista, då det endast var dansken, Morten Green, som lyckades näta av skåningarna.

Oerhört viktiga poäng för Borås som tog sista chansen att hänga på tåget mot en play off-plats.

Malmö däremot, tappade på lagen ovanför sig, i jakten på en direktplats till kvalserien. Man ligger nu tio poäng efter ledande Leksand, sex poäng efter tvåan Växjö och två efter Mora på tredjeplatsen.

Då ska man också observera att Malmö har spelat 35 matcher, medan alla lagen ovanför dem endast har hunnit med 33 omgångar.