- Foto: Scanpix

Tre poäng är ett måste, Redhawks

Vid kvällens matcher så finns det lag som kan komma att hakas av kring de hockeyallsvenska strecken. Malmö behöver en seger för att ha fortsatt hopp om en direktplats till kvalserien, samtidigt som Borås slåss för en plats till play off-spelet och Troja/Ljungby som behöver alla poäng de kan få i botten.


Malmö tar emot Almtuna.
Mora gästas av Borås.
Troja/Ljungby möter Växjö Lakers.

I kväll kan mycket avgöras kring strecken i hockeyallsvenskan.

Om vi börjar med matchen i Malmö...

Redhawks är just nu hela 14 poäng bakom ledande Leksand.

Men det som är intressant är hur det ser ut angående chansen att ta en av de tre direktplatserna till kvalserien.

Det är just nu Växjö Lakers som ligger på den tredje och sista direktplatsen som så många lag vill åt - sju poäng före jagande Malmö. Emellan dem och LIF hittar vi AIK på andraplaceringen.

Snabbt uträknat så kan vi förstå att Malmö mer eller mindre måste ta en trepoängare i kväll om de ska hänga på tåget och fortsatt slåss i toppen av tabellen.

Almtuna i sin tur finns också med i snacket om de där tre topplaceringarna - tre poäng före Malmö på en femteplats - bara fyra efter Växjö.

Sen har vi matchen i Dalarna...

Mora är bara en poäng bakom Lakers och tar tillbaka sin tredjeplats vid en seger över Borås i kväll. MIK som verkligen är med i kriget på största allvar.

Borås däremot, som just nu ligger på en åttondeplats, jagar allt vad de orkar för att ta en plats till play off-spelet. Man är inför kvällens match hela elva poäng bakom Bofors och det känns som att tåget går och lämnar Borås kvar vid perrongen om de skulle förlora mot dalkarlarna under onsdagskvällen.

Sist men inte minst så har vi just Lakers som gästar bottenplacerade Troja/Ljungby på bortais. Men de ska inte låta sig luras av tabellen - att slå Troja borta är svårare än vad man tror på förhand. Det är många topplag som har åkt dit och fått stryk, så Lakers kommer att få kämpa för tre nya poäng.

Troja som i sin tur kämpar och krigar för sitt liv i botten. Vid en seger så lämnar man över sin nästjumboplacering till Sundsvall.

Frågan är: Vilka lag kan vi haka av efter aftonens matcher?

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ett ja och två nej till VM-spel

Stark och Nordqvist skuggar täten i majorn

3 timmar sedan
Maja Stark och Anna Nordqvist gick runt på 70 slag och är med i kampen om årets första majortitel.

NHL: Arizona flyttar till Utah

idag 01:52
NHL-laget Arizona flyttar till Utah efter en storaffär som nu har godkänts av ligan. Vad det nya namnet blir är inte klart.

Orken tog slut: "Bittert så klart"

igår 23:20
Sju matcher i kvartsfinalen och lika många i semifinalen. 14 matcher på mindre än en månad blev ett alltför tufft program för Frölunda. Nu väntar semester. Bittert så klart. Vi hade bättre förhoppningar än så men kommer helt enkelt inte upp i nivå i dag, säger backresen Henrik Tömmernes strax efter slutsignalen.

Åberg flyger vidare – bjöd på en eagle

igår 23:06
Ludvig Åbergs stora genombrott kom redan i Ryder Cup i höstas. Steget till världskändis tog han i Augusta. Tvåan i Masters förra helgen kan vara på väg mot något fint och framgångsrikt även på Hilton Head Island, där han ligger delad fyra efter första rundan.

Skellefteå i final: "Dags att de får torsk"

igår 21:50
Det blir Skellefteå som möter Rögle SM-final. Västerbottningarna pallade för trycket och vann den sjunde och avgörande matchen mot Frölunda med 4-1. Det är dags att de får torsk nu, säger Oscar Lindberg om finalduellen mot Rögle.