Fredag 14 Maj
Stockholm

Tre poäng är ett måste, Redhawks

Vid kvällens matcher så finns det lag som kan komma att hakas av kring de hockeyallsvenska strecken. Malmö behöver en seger för att ha fortsatt hopp om en direktplats till kvalserien, samtidigt som Borås slåss för en plats till play off-spelet och Troja/Ljungby som behöver alla poäng de kan få i botten.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Malmö tar emot Almtuna.
Mora gästas av Borås.
Troja/Ljungby möter Växjö Lakers.

I kväll kan mycket avgöras kring strecken i hockeyallsvenskan.

Om vi börjar med matchen i Malmö...

Redhawks är just nu hela 14 poäng bakom ledande Leksand.

Men det som är intressant är hur det ser ut angående chansen att ta en av de tre direktplatserna till kvalserien.

Det är just nu Växjö Lakers som ligger på den tredje och sista direktplatsen som så många lag vill åt - sju poäng före jagande Malmö. Emellan dem och LIF hittar vi AIK på andraplaceringen.

Snabbt uträknat så kan vi förstå att Malmö mer eller mindre måste ta en trepoängare i kväll om de ska hänga på tåget och fortsatt slåss i toppen av tabellen.

Almtuna i sin tur finns också med i snacket om de där tre topplaceringarna - tre poäng före Malmö på en femteplats - bara fyra efter Växjö.

Sen har vi matchen i Dalarna...

Mora är bara en poäng bakom Lakers och tar tillbaka sin tredjeplats vid en seger över Borås i kväll. MIK som verkligen är med i kriget på största allvar.

Borås däremot, som just nu ligger på en åttondeplats, jagar allt vad de orkar för att ta en plats till play off-spelet. Man är inför kvällens match hela elva poäng bakom Bofors och det känns som att tåget går och lämnar Borås kvar vid perrongen om de skulle förlora mot dalkarlarna under onsdagskvällen.

Sist men inte minst så har vi just Lakers som gästar bottenplacerade Troja/Ljungby på bortais. Men de ska inte låta sig luras av tabellen - att slå Troja borta är svårare än vad man tror på förhand. Det är många topplag som har åkt dit och fått stryk, så Lakers kommer att få kämpa för tre nya poäng.

Troja som i sin tur kämpar och krigar för sitt liv i botten. Vid en seger så lämnar man över sin nästjumboplacering till Sundsvall.

Frågan är: Vilka lag kan vi haka av efter aftonens matcher?

Kommentera
Kopiera länk
Dela