Lördag 15 Maj
Stockholm

Borås skrällde och stal två poäng

Mora dominerade hemma mot Borås, men hade oerhört svårt att ta vara på sina chanser samtidigt som man läckte defensivt. Trots att de krossade gästande Borås i skottstatistiken så var de gästerna som vann med 4-5 efter straffar.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Mora krossade Borås fullständigt - skottmässigt.

När matchen var slut stod det 50-18 i den statistiken, men då hade Borås vunnit med 4-5 efter straffar.

Dalalaget var fullständigt överlägset i första perioden och vann skotten med 16-3. Men den första tredjedelen slutade 1-1 efter Jens Karlsson nätat redan efter drygt sex minuters spel. Mora kvitterade åtta minuter senare genom Jens Jakobs.

Andra perioden fortsatte i samma anda.

Mora ägde skottstatistiken och denna gång med 18-6, men det var skrällande nog Borås som gjorde mittperiodens enda mål då Per Fernell satte 1-2 i spel 5-mot-4. Detta efter 33 minuter in i matchen.

Borås skjuter sex skott i tredje perioden - två av dem går i mål.

Rasmus Eriksson utökade till 1-3 redan efter två minuter innan hemmalaget påbörjade sin upphätmning. Gästerna drog på sig utvisningar och då lyckades Mora - två gånger om - överlista Pontus Hansson i bortakassen som överlag var helt fantastisk mellan stolparna.

Mikael Zettergren blev Moras poänghjälte genom två mål i sista perioden.

Även Niklas Fogström nätade för hemmalaget men trots detta så kunde man inte hålla ifrån och vinna utan Borås bet sig fast i matchen och när tredje perioden var slut så stod det 4-4 efter att Jens Karlsson gjort sitt andra mål i matchen med fyra minuter kvar att spela.

Efter en mållös förlängning, där Borås faktiskt vann skotten med 1-3, så var det dags för straffarna. BHC drog där det längstra strået då tidigare målskytten, Per Fernell, var den enda som lyckades göra mål.

I och med segern så tog Borås två oerhört viktiga poäng i jakten på en play off-plats, samtidigt som de förstörde för Mora som nu fick lämna över sin direktplats till kvalserien, då Växjö Lakers tog sig samman och besegrade Troja/Ljungby på bortais med 2-4.

Kommentera
Kopiera länk
Dela