Lördag 3 Dec
Stockholm

"Vi var det bättre laget"

Harald Lückner.
Harald Lückner. Foto: Bildbyrån

Spelmässigt var det Moras match i derbyt mot Leksand. Men det var gästande Leksand som vann och ryckte i den allsvenska toppen och leder nu med sex poängs marginal. - Totalt sett är vi det bättre laget, men det går ju ut på att göra mål, säger Moratränaren Harald Lückner.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Efter Moras tidiga chockseger i säsongens första derby har det varit Leksand för hela slanten i de andra derbymatcherna.
6-2 borta i den andra, 3-0 hemma i den tredje.

Den fjärde matchen vann man också, men först efter straffar och i en match där det var Mora som var det spelmässigt bättre laget.

- Av första 40 så äger vi 35 sen är vi lite passiva i fem och det utnyttjar dom. I tredje är vi också bra och borde göra bättre. Men totalt sett är vi det bättre laget, men det går ju ut på att göra mål, säger tränaren Harald Lückner till Viasat Hockey.

Det var en svängig match med en bra första period, en ganska sömnig andra period för att sedan ge en dramatisk tredje period innan Leksand vann efter en lång straffläggning där Daniel Hermansson avgjorde på den 14:e straffen.

Matchen fick sitt oavgjorda resultat efter ordinarie tid sedan Greger Artursson kvitterat med 35 sekunder kvar med plockad målvakt. Han snärtade iväg ett dragskott från blå som letade sig upp i krysset bakom Joacim Eriksson.

Eller som lagkaptenen Pelle Prestberg uttryckte det från sin synvinkel:

- Det var viktigt att kunna vinna på straffar när vi tappade på slutet. Greger fick ju ett flippskott in mot mål som gick in.

Prestberg var annars inblandad i matchens häftigaste skede när Lasse Johansson i Morakassen stod för lite av säsongens svettigaste räddning i svensk hockey när Prestberg fick iväg ett skott från nära håll och Johansson var helt överspelad, men slängde ut klubban och räddade ett givet mål med den.

- Det var tur att den kom fladdrande. Man reagerade väl lite bara. Det var ett hopslag så man hann väl se ganska bra var den kom nånstans i alla fall, sade Johansson om drömräddningen.

Mora borde ha avgjort matchen innan straffläggningen och radade upp mängder av chanser i förlängningen.
Bland annat hade Greger Artursson ett skott i kryssribban och Mattias Ekholm ett kanonläge när han störtade mot mål och fick bort Joacim Eriksson och helt vidöppet mål, men fick pucken under klubban i skottögonblicket.

Hockeysverige.se

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Senaste nytt

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.