Ny näsbränna för Malmö

Från toppform till två bottennapp. Malmö följde upp 0-5 mot Borås tidigare i veckan med att förlora med stora siffror mot ytterligare ett lag längre ned i tabellen. I onsdagens hemmamatch mot Bofors blev det förlust med 2-6 efter att Bofors gjort fyra mål på elva skott i den andra perioden.

Bofors segerryck kom tidigt i den andra perioden. Inom loppet av 2.52 gick Karlskogalaget från 1-0 till 4-0 efter mål av Gustaf Thorell, Jacob Blomqvist och David Lidström prickat in varsitt mål. Jan Urbas reducerade med knappt fem minuter kvar av perioden, men därefter dröjde det bara 55 sekunder innan den tidigare Malmöcentern Patrik Lundh sköt 5-1.

Bofors fick en fin insats från Färjestadslånet Andro Michel mellan stolparna. Han stod i vägen för 35 av Malmös 37 skott och räddade 94,6 procent av puckarna.

Johan Nilsson och Carl Berglund blev också målskyttar för Bofors medan Don MacLean slog in en sen reducering till 2-6.

I och med förlusten blev Malmö passerat av Almtuna, som besegrade Örebro med 7-3 på bortais. Skåningarna ligger nu femma i tabellen, fyra poäng efter Växjö alldeles ovanför kvalseriestrecket.