Robert Kimby gav Almtuna playoff-fördel

Det är fördel Almtuna i playoff-serien mot Mora. Det såg poängkungen Robert Kimby till genom att skjuta Uppsalalaget till en övertidsseger i FM Mattsson Arena. - Just nu är det det viktigaste målet jag har gjort, säger han efter 5-4-segern.

Ett samarbete mellan Almtunas två bästa poängplockare under grundserien fick ett slut på den täta drabbningen mot Mora på onsdagskvällen. 12.02 var spelat av förlängningen när Almtuna utnyttjade ett numerärt överläge till att avgöra matchen.

Almtuna hade till en början svårt att skapa något av värde när Mora hade backen Markus Lilja utvisad, men till slut gav gästernas tålamod utdelning. Leksandssonen Fredrik Vestberg tog tag i pucken till vänster om Lars Johanssons målbur och spelade fram Robert Kimby som kom smygande på bortre stolpen - utan markering.

- Det var en ljuv passning. Det var inte så mycket att göra, bara att hålla klubban i isen, säger Robert Kimby till Viasat Hockey.

- Skönt att kunna avgöra. Egentligen spelade Mora bättre än oss i förlängningen, men de hade ju också en chans i powerplay innan våran och missade den. Vi satt vår chans, det var skillnaden.

En stolpträff från seger

Faktum är att Almtuna aldrig hade ledningen i matchen förrän Kimby slog in segerpucken. Mora gick fram till 2-0 i första perioden. Almtuna gick ikapp till 2-2 i den andra varpå Mora gjorde ett nytt ryck och gick fram till 4-2. Inte heller det räckte. Gästerna reducerade sent i den andra perioden och kvitterade omgående i den tredje när backen Julius Larsson satte sitt första mål på hela säsongen.

Bittert för Mora som dessutom var en träff i ribbstolpen från att avgöra matchen i den tredje perioden.

- Två millimeter längre ned och den hade gått stolpen in, nu gick den stolpe ut. Det känns skittungt, säger Mikael Zettergren, spelaren med oturen.

Almtuna har nu två chanser på sig att avgöra playoffserien hemma i Gränbyhallen. Mikael Zettergren lovar att Mora ska sälja sig dyrt.

- Klart att man grämer sig för det här just nu, men det får vara i dag. Sedan måste vi koncentrera oss på fredagens match.

Noterbart är att Almtunas veteranforward Andreas Paulsson hade fyra assist och centern Johan Andersson två mål och en assist.