- Foto: Bildbyrån

"Chansen är stor att jag stannar"

Finländaren Riku Helenius tror på fortsatt spel i Södertälje.


Riku Helenius har varit en stor positiv faktor för Södertälje sedan han kom till klubben och lyft klubbens försvarsspel en hel del.
Finländaren, som haft svårt att platsa i Tampa Bay, tror också att det blir en fortsättning i Södertälje om klubben bara håller sig kvar i Elitserien.

- Jag har en säsong kvar på mitt kontrakt med Tampa Bay och det är upp till dem att bestämma. Som det ser ut nu tror jag chansen är stor att jag stannar i SSK, om klubben vill förstås. Jag trivs väldigt bra med allting här, säger han till lt.se.

22-åringen spelade nio matcher för SSK, för lite för att räknas in i den officiella målvaktsstatistikens topplistor, och hade 92,28 i räddningsprocent och släppte in 2,42 mål per match.
Statistik som gjorde honom överlägsen både Björn Bjurling och Pontus Sjögren och som var bättre än de flesta målvakter i serien.

På söndag inleder han sitt främsta uppdrag för SSK när han ska försöka rädda klubben kvar i Elitserien via Kvalserien.

- Visst är pressen på oss stor, vi har liksom inte så mycket att vinna. Men jag ser kvalserien som en stor möjlighet att göra någonting bra. Vi är ett riktigt bra lag och det ska vi visa, säger Helenius.

Hockeysverige.se

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Reinfeldt om läktaroron: "Kan dämpa kärleken"

Stark start av Stark – blågul fajt om OS-plats

2 timmar sedan
Maja Stark har börjat bra i Arizona, Anna Nordqvist likaså. Tillsammans med Madelene Sagström går de en tuff kamp om en plats i OS i Paris i sommar.

Ali: "Tensta har inte haft något fotbollsproffs"

idag 06:30
Vägen till elitfotbollen har varit krokig, men Taha Ali vill inte ha resan ogjord. Malmö FF-stjärnan ser det som sin uppgift att vara en förebild för alla som jagar en dröm. Stora profiler från våra områden behöver engagera sig, säger 25-åringen.

Minst tolv svenskar i NHL-slutspel

idag 06:19
Minst tolv svenskar, förmodligen betydligt fler, kommer att få spela NHL-slutspel. Det står klart sedan Florida, Boston, Carolina och Dallas har ordnat biljett efter tidigare klara New York Rangers.

Häckens CL-resa över: "Vi var inte ens nära"

igår 22:52
Häckens Champions League-resa har varit imponerande. Men nu är den över. Paris Saint-Germain vann returmötet i Paris med 3–0 och är vidare till semifinal med sammanlagt 5–1. Vi var inte riktigt nära i dag, säger mittfältaren Filippa Curmark till SVT.

Får sparken – sägs ha haft relation med spelare

igår 22:02
Leicester City sparkar huvudtränaren Willie Kirk. Brittiska medier uppger att skälet är att 45-åringen har haft en relation med en av spelarna i laget, som för tillfället ligger nia i damernas Super League.