- Foto: Bildbyrån

"Chansen är stor att jag stannar"

Finländaren Riku Helenius tror på fortsatt spel i Södertälje.


Riku Helenius har varit en stor positiv faktor för Södertälje sedan han kom till klubben och lyft klubbens försvarsspel en hel del.
Finländaren, som haft svårt att platsa i Tampa Bay, tror också att det blir en fortsättning i Södertälje om klubben bara håller sig kvar i Elitserien.

- Jag har en säsong kvar på mitt kontrakt med Tampa Bay och det är upp till dem att bestämma. Som det ser ut nu tror jag chansen är stor att jag stannar i SSK, om klubben vill förstås. Jag trivs väldigt bra med allting här, säger han till lt.se.

22-åringen spelade nio matcher för SSK, för lite för att räknas in i den officiella målvaktsstatistikens topplistor, och hade 92,28 i räddningsprocent och släppte in 2,42 mål per match.
Statistik som gjorde honom överlägsen både Björn Bjurling och Pontus Sjögren och som var bättre än de flesta målvakter i serien.

På söndag inleder han sitt främsta uppdrag för SSK när han ska försöka rädda klubben kvar i Elitserien via Kvalserien.

- Visst är pressen på oss stor, vi har liksom inte så mycket att vinna. Men jag ser kvalserien som en stor möjlighet att göra någonting bra. Vi är ett riktigt bra lag och det ska vi visa, säger Helenius.

Hockeysverige.se

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!