Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Rögle besegrade Almtuna - på straffar

1 av 2

SCANPIX

Rögle firar ett av målen.
2 av 2

Rögle firar ett av målen.

SCANPIX

Sport | 23/03/2010 23:18

Almtuna, som vann sin första match i kvalserien, var ytterst nära att få med sig tre poäng ifrån bortamötet med Rögle. Skånelaget avgjorde matchen på straffar.

Det var Rögle som började bäst. Efter fem minuter styrde Ramzi Abid in första målet. Hemmalaget hade bra chanser att utöka ledningen, men Almtuna tog tag i spelet och Robert Kimby kvitterade med fyra minuter kvar av första perioden.

Almtuna fortsatte att pressa på och tog ledningen när det återstod tre minuter av mellanperioden. Jimmie Kraft sköt in ledningsmålet.

Ställningen stod sig tills det återstod tre minuter av den tredje perioden. Rögle, som tagit ut målvakten, kvitterade genom Eric Beaudoin. Matchen gick till förläggning, som slutade mållös och matchen gick till straffar.

I straffläggningen var Rögle det hetare laget och gick segrande ur striden.

Almtuna är tvåa i kvalserien med fyra poäng. Desto tyngre är det för Rögle. Elitserielaget är näst sist med endast två poäng efter två matcher.