Södertäljes Jaakpott

Topi Jaakola stod för Södertäljes vändning mot Almtuna.

Södertälje övertygar inte. Dom vinner inte vackert. Men dom gör det som räknas. Vinner matcherna dom spelar.
Fjärde raka segern i Kvalserien kom när man såg till att stoppa Almtunas poängsvit och hålla nere den till tre raka kvalseriematcher med poäng.

Almtuna ledde matchen med 1-0 efter första perioden där SSK bara fick iväg tre skott på mål. Men sedan vände SSK matchen och vann med 3-1. Egentligen inget anmärkningsvärt med det. Mer än vem som vände matchen.

Det var defensivspecialisten Topi Jaakola som stod för vänndningen. Han kvitterade till 1-1 i andra perioden och satte sedan 2-1 med fem och en halv minut kvar. Jonas Almtorp satte sedan trean i tom kasse i slutsekunderna.

Finländaren värvades till SSK från Kärpät inför förra säsongen och hade innan dagens match - faktiskt - inte gjort mål för SSK ännu. På 81 elitseriematcher och 13 kvalseriematcher.

Snacka om Jaakpott.

I och med segern passade SSK på att öka avståndet ner till tredjeplatsen från fem till sex poäng.