Fortsatt tungt för Leksand.
Fortsatt tungt för Leksand. - Foto: BILDBYRÅN

”Folk som hängt i puben hela dagen såg det”

Elitserien mot allsvenskan. Precis så såg det ut när Rögle - trots hård Leksandspress i slutet - ganska enkelt kunde vinna i Ejendals arena med 4-3. En förlust som Leksandstränaren Leif Strömberg delvis skyllde på domarna. – Matchavgörande var deras 4-2-mål. Folk som hade hängt i puben hela eftermiddagen såg vad inte de två (domarna) såg, sade Leksands tränare Leif Strömberg.

LEKSAND. Anledningen till Strömbergs upprördhet var att en Röglespelare screenade bort Johan Hägglund och på så sätt gav en lagkamrat fri färd mot målet i situationen precis innan Mario Kempe kunde sätta 4-2-pucken för ängelholmarna, endast 27 sekunder efter Leksands reducering till 2-3.

Överlägset Rögle i första perioden

Dessförinnan hade hemmalaget haft en massiv press mot Cristopher Nihlstorp i hemmakassen men den kom av sig lite efter Kempes utökning av ledningen.

Rögle inledde matchen klart bäst och Jeremy Colliton kunde sätta 1-0 i krysset efter drygt fem minuter. Kvitteringen kom knappa minuten senare när Daniel Hermansson vispade in en retur i spel fem mot tre. Rögle fortsatte dock att mala på och innan första akten var slut hade Mathias Porseland och Ramzi Abid gjort varsin kasse efter skott från blå mot en skymd Joacim Eriksson.

Ett ribbskott från oavgjort

I tredje perioden jagade Leksand en kvittering och fick flera bra chanser där Patrik Carlssons fria läge var den bästa fram till dess att Jussi Pesonen, efter kalabalik framför Nihlstorp, kunde gräva in sitt första mål i kvalserien.

Med 23 sekunder kvar fick Leksand chansen i spel sex mot tre och Tomas Kollar var ett skott i undersidan av ribban från att kvittera matchen men Rögle redde ut stormen och kunde, fullt rättvist, ta med sig alla poängen hem till Skåne.

För Leksand är det nu vinna eller försvinna i returen i Ängelholm på fredag.