Lördag 23 Okt
Stockholm

Leksand samarbetar med CSKA Moskva

Resten av hockeyvärlden ser den nya ryska ligan KHL som ett hot.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Den ryska uppstickarligan KHL utmanar NHL om titeln världens bästa hockeyliga, genom att i vissa fall erbjuda högre löner än den tidigare totaldominerande nordamerikanska ligan. Något som har fått inte bara NHL, utan även många europeiska ligor att se de nyrika ryssarna som ett hot. Det gör däremot inte allsvenska Leksand. Tillsammans med division 1-klubben Hedemora SK, har leksingarna planer på att inleda ett långtgående samarbete med KHL-klubben CSKA Moskva, skriver Dalarnas Tidning. Arméklubben CSKA Moskva leds av de tidigare Hedemoratränarna Vjatjeslav Bykov och Igor Zakharkine, och Leksands sportchef Mikael Lundström kommer att närstudera deras arbete på plats i Moskva den närmaste veckan.

– Vi vill sätta oss ned och diskutera med dem om ett samarbete. Det är viktigt för oss att träffas, säger Mikael Lundström till Dalarnas Tidning.

Inbjudan kom i samband med Leksands träningsmatch mot CSKA i Hedemora i augusti.

– Ett samarbete skulle bara ge fördelar. Vi skulle få nya influenser, kunna utbyta träningsmetoder, säger Lundström.

Och spelare.

– Jag ser framför mig att ha juniorer från Ryssland hos oss under en tid och vice versa. Det skulle vara en riktigt bra variant, säger Leksands sportchef till Dalarnas Tidning.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela