1 av 6
- Foto: Bildbyrån
2 av 6
- Foto: Bildbyrån
3 av 6
- Foto: Bildbyrån
4 av 6
- Foto: Bildbyrån
5 av 6
- Foto: Bildbyrån
6 av 6
- Foto: Bildbyrån

Mordhotad efter Björklövens konkurs

I dagarna gick klassiska Björklöven i konkurs. Efter det har ordföranden Mattias Lundberg tagit emot dödshot. - Hotet var riktad mot mig och har en tydlig koppling till min roll i Björklöven, säger Lundberg.


UMEÅ. Många har uttryckt sin sorg över att klassiska Björklöven gått i konkurs. En del kan inte bara känna sorg utan även frustration. Nu har ordföranden Mattias Lundberg mordhotats.

- Jag kan bekräfta att jag fått ett dödshot. Men jag kan inte säga så mycket mer än att hotet var riktad mot mig och har en tydlig koppling till min roll i Björklöven. Övriga detaljer vill jag inte kommentera då detta, som du förstår, är påfrestande för både mig och min familj, säger Lundberg till Västerbottens Folkblad.

- Det känns naturligtvis obehagligt. Men jag blir mest förbannad eftersom jag, precis som så många andra, har lagt ner tusentals timmar på att arbeta för Björklöven och dessutom under stor press och helt utan ersättning. Då är den här typen av budskap inte något som direkt underlättar.

Händelsen polisanmäld

Det inträffade är polisanmält. Klubben försökte in i det sista att få in kapital men tvingades kapitulera och lämnade tidigare i veckan in sin konkursansökan till Umeå tingsrätt.

IF Björklöven bildades så sent som 1970 sedan man slagit ihop IFK Umeå och Sandåkerns SK. Klubben vann SM-guld 1987 och var även i final året därpå, bägge gångerna mot Färjestad. Björklöven var även i final 1982.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Åberg fortsätter imponera – är med i toppen

Kittel tog hem världscupfinalen – favoriten diskad

1 timme sedan
Det blev succé för Patrik Kittel och hästen Touchdown i världscupfinalen i dressyrens fria program. Ritten räckt hela vägen till seger – Sveriges första på 26 år. Jag kan inte förstå vad som har hänt, säger Kittel i SVT efter segern. Favoriten, brittiska Charlotte Fry på hästen Everdale, diskades.

Finländsk revansch – svensk förlust i förlängning

1 timme sedan
Seger i första matchen blev till förlust i den andra. Finland tog revansch på Tre Kronor och vann den andra landskampen inför VM med 2–1 efter förlängning. Oskarshamns Ahti Oksanen gjorde segermålet.

Norske NHL-stjärnan vill spela VM

2 timmar sedan
Norske NHL-stjärnan Mats Zuccarello öppnar för att spela VM.

Friidrotten sågas för OS-prispengar

3 timmar sedan
Friidrottens beslut att betala ut prispengar i OS sågas av de andra förbunden. "Man kan inte och borde inte sätta en prislapp på ett olympiskt guld", säger de sommarolympiska idrottsförbundens organisation i ett uttalande.

Stjärnan riskerar att missa FA-cupsemifinalen

idag 16:48
Erling Braut Haaland dras med skadebekymmer och riskerar att missa Manchester Citys FA-cupsemifinal på Wembley på lördagen.