Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Stort drag för Europaligan – Leksand intresserade

- 11/06/2010, 13:02 -
Leksand är intresserade av den nya ligan.

Leksand är intresserade av den nya ligan.

BILDBYRÅN

Europaligan som ska starta 2012 fortsätter att locka svenska klubbar. Och Malmö är inte det enda allsvenska laget som vill hänga på ut i Europa. Även Leksand har anmält sitt intresse. - Detta är helt klart ett mycket intressant koncept, säger klubbens ordförande Bertil Daniels till dt.se.

LEKSAND. Tio svenskar klubbar förväntas få ta plats i den Europaliga med 40 lag som förväntas startas hösten 2012. Bortsett från de så kallade "utbrytarna" - Färjestad, Linköping, HV71, Frölunda och Djurgården - är det en öppen fråga vilka klubbar som kan komma att följa med ut i Europa. Och det är på intet sätt säkert att det enbart blir elitserieklubbar.

Tidigare har Malmö uttryckt en önskan att få hoppa på tåget. Nu får de även sällskap av sin allsvenska konkurrent Leksand. Klubbens ordförande Bertil Daniels bekräftar för Dalarnas Tidningar att klubben har anmält sitt intresse för ett deltagande i Europaligan.

- Vi har lagt vårt brev med vår intresseanmälan på en gul postlåda. Nu får vi avvakta och se vad som händer om det exempelvis blir fler lag som vill vara med än de som får plats, säger han.

Leksands ordförande tycker att en Europaliga ger intressanta möjligheter, både vad gäller sportsliga utmaningar och potentiella ekonomiska förtjänster.

"Uppfriskande"

- Dels känns det här uppfriskande och bra och ger den förnyelse som är viktig. Dels skulle det betyda en hel del ekonomiskt. Det skulle innebära helt andra ekonomiska förutsättningar att vara med där, motiverar han klubbens intresse.

- Det skulle också innebära större exponering av vårt varumärke vilket naturligtvis också har stor ekonomisk betydelse.

På frågan om Leksand inte säljer sin själ om man ansluter sig till Europaliga, svarar Bertil Daniels:

- Det gör vi definitivt inte, vi skulle aldrig sälja oss på det sättet. Även i den nya ligan kommer de flesta matcherna att spelas mot välkända svenska motståndare. Av tilltänkta 60 matcher kommer 40 att spelas mot svenska lag, tio mot nordiska och tio mot lag från övriga Europa. Även iden nya ligan kommer en nationell mästare att koras.

Leksand är enligt dt.se det åttonde laget att visa intresse för spel i Europaligan. Djurgården, Färjestad, Linköping, Frölunda, HV71, Malmö och Luleå ska vara de övriga.

Hockeysverige.se