Kenny hyllad till tårar

På lördagen stod Kenny Jönsson i centrum i Ängelholm. Den forne världsbacken firades högtidligt med en egen hyllningsmatch i Lindab Arena. Jönssons stjärnlag fick dock se sig besegrat av Rögle efter straffar.


Förra sommaren meddelade Kenny Jönsson att hans aktiva karriär som ishockeyspelare var över. Efter 686 NHL-matcher, närmare 250 seniormatcher för Rögle och åtskilliga framgångar i landslagströjan hade 35-åringen tappat suget.

Ett år efter beslutet offentliggjordes var det under lördagen dags att sammanfatta och hylla Kenny Jönssons gärningar på isen. I Lindab Arena i Ängelholm mötte hans eget All Star Team Rögles allsvenska lag.

Det blev en rafflande match som avgjordes på straffar efter att Kenny Jönsson själv kvitterat till 8-8 i slutskedet av den tredje perioden. I straffläggningen hade Jönsson chansen att rädda sitt lag från förlust, men han missade den avslutande straffen och Rögle avgick med segern.

Innan matchen fick Kenny Jönsson motta sådana hyllningar av hemmapubliken att han rördes till tårar. Hans tröja nummer 19 hissades dessutom upp i taket på arenan.

- Fantastiskt roligt att så många kommit hit. Det trodde jag väl inte, sade han enligt Helsingborgs Dagblad när han fick greppa micken och tilltala publiken.

Flera av profilerna i Kenny Jönsson eget All Star Team och företrädare för Rögle och media prisade honom för hans ödmjukhet och professionalitet.

- Jag tror inte jag känner nån annan som trots alla framgångar fortfarande står på jorden som du. Det i kombinationen med att du alltid är så noggrann och inte lämnar nåt åt slumpen tror jag är en stor del i dina framgångar, sade exempelvis den forne lagkamraten Roger Elvenes.

Kenny Jönssons karriär inom ishockeyn är trots avskedsmatchen inte över. I vinter ska han fungera som assisterande tränare i Rögle.

Hockeysverige.se

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!