Örebros kris fortsätter.
Örebros kris fortsätter.

Örebros kris fortsätter

Alla turer kring Örebro har gjort att ordföranden Davor Dundic nu avgår från styrelsen.


ÖREBRO. Det interna bråket i Örebro Hockey får konsekvenser. På onsdagen meddelade klubbens ordförande Davor Dundic att han ställer sin plats till förfogande.

"Med hänsyn till den senaste utvecklingen i och runt Örebro Hockey har jag idag valt att stiga åt sidan som ordförande. Jag har meddelat valberedningens sammankallande att min plats i Örebro Hockeyklubb står till förfogande.

Mitt hjärta klappar och kommer även i framtiden att klappa hårt för Örebro Hockey och alla dess medlemmar och eldsjälar inom klubben som gör ett fantastiskt arbete för att klubben ska nå de mål som vi tillsammans satt upp.

Givetvis kommer jag även fortsättningsvis, om klubben så önskar, bidra med mitt strå till stacken. Om klubben kallar, och det är möjligt för mig, kommer jag att ställa upp", skriver Dundic i ett pressmeddelande på klubbens webbsida.

Det framkom under förra veckan att Örebro Hockey, med Dundic i spetsen, bara lyckats dra in två miljoner kronor i sponsorpengar inför den stundande säsongen. Detta efter att ha haft som mål att dra in mer än det dubbla.

Davor Dundic och resten av styrelsen kritiserades hårt av den före detta ordföranden och sportchefen Mikael Fahlander i lokaltidningen Nerikes Allehanda. Fahlander ansåg att klubbledningen misskött sitt arbete och påstod att han själv tvingats gå in med fem miljoner kronor för att klubben skulle överleva förra säsongen.

Hockeysverige.se

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Duplantis OS-plan – avstår klassisk tävling

Regn och gräsbrand störde F1-kvalet

1 timme sedan
Tidigt i kvalet inför formel 1-sprinten i Shanghai blev det rödflagg för en gräsbrand bredvid banan, som dock släcktes snabbt.

Nagelsmann stannar: tysk förbundskapten över 2026

1 timme sedan
Julian Nagelsmann kommer att leda Tyskland under VM 2026 i USA, Kanada och Mexiko.

Ica-butikens kaxiga hån: ”Halstabletter bra mot skånska"

1 timme sedan
Ica Kvantum Skellefteå ritkar en rejäl känga mot alla skåningar och SAIK:s motståndare Rögle inför SM-finalen i hockey. – Ett säkert vårtecken, säger butikschefen Alexander Björck.

Trio diskas efter skandalen – lät kines vinna

1 timme sedan
Topptrion i Pekings halvmaraton diskas och fråntas sina medaljer, meddelar arrangören. Hemmalöparen He Jien vann – efter att ha vinkats fram av en trio konkurrenter på upploppet.

Tragedin i Riyad – succéhästen dog i stallet

3 timmar sedan
Amerikanskan Jill Humphrey, 42, firade en av sina största framgångar. Hon hyllade sin häst efter tredjeplatsen i världscupfinalens andra omgång i går kväll. Han gjorde allt för mig. Kort senare kollapsade Chromatic och dog.