Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Modoforwarden blir allsvensk

- 07/09/2010, 18:52 -
Thomas Enström tackar Per Svartvadet.
1 av 2

Thomas Enström tackar Per Svartvadet.

Mikael Fritzon / SCANPIX

Thomas Enström slog aldrig igenom i Modo, men får en ny chans i Örebro.
2 av 2

Thomas Enström slog aldrig igenom i Modo, men får en ny chans i Örebro.

Leif R Jansson / SCANPIX

Forwarden Thomas Enström som tidigare spelade för Modo har nu skrivit på för allsvenska klubben Örebro.

ÖREBRO. Tidigare i veckan lämnade Thomas Enström norska Vålerengen. Den tidigare Modospelaren fick flytta på sig när klubben gjorde klart med en kanadensisk forward. Nu har 21-åringen hittat en ny klubbadress. Till hösten blir det allsvenskt spel i Örebro för den diminutive forwarden.

- Vi vill bredda eftersom vi har problem med skador. Niklas Lihagen är inte på väg tillbaka än, och Jonas Almqvist har fortfarande problem med knäet. Vi vill inte riskera att stå med tio-elva forwards om några blir sjuka eller skadade, säger Örebro Hockeys Mikael Fahlander till klubbens webbsida.

Thomas Enström har fostrats i Modo, men är liksom syskonen Tobias, Tina och Tommy uppvuxen i Nordingrå. Enström har gjort tolv poäng (6+6) på 84 elitseriematcher för Modo. I allsvenskan har det blivit ett mål och tre assist på 20 matcher för Mora och Björklöven.

- Det är en kille som jobbar som en slav, riktigt bra på skridskorna och har ett bra skott. En riktigt bra värvning som vi kommer ha nytta av, och som ger oss ytterligare bredd. Kontraktet gäller resten av säsongen, säger Mikael Fahlander.

Hockeysverige.se