Thomas Enström tackar Per Svartvadet.
1 av 2
Thomas Enström tackar Per Svartvadet. - Foto: Mikael Fritzon / SCANPIX
Thomas Enström slog aldrig igenom i Modo, men får en ny chans i Örebro.
2 av 2
Thomas Enström slog aldrig igenom i Modo, men får en ny chans i Örebro. - Foto: Leif R Jansson / SCANPIX

Modoforwarden blir allsvensk

Forwarden Thomas Enström som tidigare spelade för Modo har nu skrivit på för allsvenska klubben Örebro.


ÖREBRO. Tidigare i veckan lämnade Thomas Enström norska Vålerengen. Den tidigare Modospelaren fick flytta på sig när klubben gjorde klart med en kanadensisk forward. Nu har 21-åringen hittat en ny klubbadress. Till hösten blir det allsvenskt spel i Örebro för den diminutive forwarden.

- Vi vill bredda eftersom vi har problem med skador. Niklas Lihagen är inte på väg tillbaka än, och Jonas Almqvist har fortfarande problem med knäet. Vi vill inte riskera att stå med tio-elva forwards om några blir sjuka eller skadade, säger Örebro Hockeys Mikael Fahlander till klubbens webbsida.

Thomas Enström har fostrats i Modo, men är liksom syskonen Tobias, Tina och Tommy uppvuxen i Nordingrå. Enström har gjort tolv poäng (6+6) på 84 elitseriematcher för Modo. I allsvenskan har det blivit ett mål och tre assist på 20 matcher för Mora och Björklöven.

- Det är en kille som jobbar som en slav, riktigt bra på skridskorna och har ett bra skott. En riktigt bra värvning som vi kommer ha nytta av, och som ger oss ytterligare bredd. Kontraktet gäller resten av säsongen, säger Mikael Fahlander.

Hockeysverige.se

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Florida vann efter galna räddningar

1 timme sedan

Målpremiär för Zibanejad när Rangers vann

2 timmar sedan
New York Rangers besegrade Washington med 4–3 i den andra slutspelsmatchen. Rangers svenske stjärna Mika Zibanejad gjorde sitt första slutspelsmål för säsongen när New York-laget utökade sin ledning i matchserien.

Nylander "en möjlighet" nästa match

3 timmar sedan
Torontos svenske storstjärna William Nylander har missat de två första slutspelsmatcherna mot Boston på grund av en hittills inte avslöjad skada. Inför den tredje matchen mellan lagen kan han dock eventuellt komma till spel, skriver nhl.com.

Ännu en missad chans: "Känns tomt"

igår 23:24
Ännu ett missat kval – ännu en missad möjlighet. Mesta mästarna Djurgården får spela i näst högsta serien för tredje säsongen i rad – det har inte hänt sedan 1940-talet. Det känns tomt och tufft. Mest tomt, säger lagkaptenen Marcus Krüger.

Rödin: "En jäkla revansch"

igår 23:02
Kritiserade som ett gäng förlorare förra året. Nu är Brynäs ett vinnarlag igen – tillbaka till SHL. Det är en jäkla revansch, men vi har trott på det hela tiden, säger Brynässtjärnan Anton Rödin.

Arsenals uppvisning – 5–0 i derbyt mot Chelsea

igår 22:58
Snabb studs upp ur svackan – och fortsatt en utmanare i kampen om Premier League-titeln. Arsenal krossade Chelsea i Londonderbyt med 5–0.