Leksands succéinledning fortsätter

Leksand bidrog som oftast till att fylla läktarna då de gästade Bofors och Nobelhallen på lördagskvällen, och publiken fick bra valuta för inträdesavgiften.


KARLSKOGA. Leksand har inlett hockeyallsvenskan på ett övertygande sätt, och plockat hem 8 poäng på 3 matcher. På lördagskvällen fick de även en smakstart i bortamatchen mot Bofors och kunde ta ledningen redan efter 4.21 genom Ken Andre Olimb. Och sedan fick Bofors jaga matchen igenom.

- Vi får börja jaga tidigt men växer in i matchen och blir bättre och bättre. Jag tycker överlag att vi gör en bra laginsats idag. Men det skulle ha behövts lite mer kyla och individuell skicklighet från vår sida för att kunna göra ett par fler mål än vad vi gör idag då. Men i vilket fall tycker det är kul att vi krigar som ett lag matchen igenom, säger Sam Hallam till Hockeysverige.se efter matchen.

I slutminuterna pressade Bofors på och var ytterst nära en reducering, men närmare än så kom aldrig hemmalaget.

Leksands trotjänare Jens Bergenström blev stor matchvinnare då han var inblandad i tre av fyra mål för bortalaget. Han stod för 2 assist och det viktiga 2-4 målet.

- Det är kul att se att det funkar så bra med det här unga laget. Vi bjuder inte på så många klara lägen i i egen zon och Galbraith spelar jättebra i mål och det är nyckeln till dagens vinst, säger Leksands tränare Christer Olsson efter matchen.

Hockeysverige.se

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!