Örebro körde över Almtuna utan storstjärnan

- 29/09/2010, 22:16 -
Örebro fortsätter att se ut som en titelaspirant i hockeyallsvenskan.

Örebro fortsätter att se ut som en titelaspirant i hockeyallsvenskan.

BILDBYRÅN

Conny Strömberg blev åsidosatt under dagens match hemma mot Almtuna, men det spelade ingen roll för utgången av matchen.

ÖREBRO. Avstängningen av Conny Strömberg briserade som en bomb i serieledande Örebro Hockeys segerrus. Klubben valde av disciplinära skäl att stoppa 34-åringen från spel i kvällens hemmamatch mot Almtuna. Det stoppade inte Örebro.

Även utan sin poängkung i laget tog närkingarna sin femte raka vinst i årets allsvenska. Det blev en jämn drabbning mot Almtuna i Behrn Arena, men ett sent mål av den spelskicklige amerikanske backen Ryan Gunderson fällde avgörandet.

- Det var en tajt match med mycket kamp. Som tur var lyckades vi få med oss segern. Alla kämpade hårt för att vi skulle vinna, säger matchvinnaren till Viasat Hockey.

"En turlig studs"

Gundersons segermål tillkom efter att han hade slagit en misslyckad passning som fastnade på motståndarback. Han fick dock tag på pucken och fullföljde anfallet på egen hand.

- Det var en turlig studs. Jag försökte hitta "Adolf" (Johan Adolfsson), men pucken studsade tillbaka till mig, säger Ryan Gunderson som spelade fram till Marcus Weinstocks 1-0-mål sent i den andra perioden.

Mark Hurtubise replikerade för Almtuna under ett powerplay i den tredje perioden. Det var det första målet Örebro släppte in i boxplay den här säsongen.

Oklart hur länge Strömberg blir borta

Ännu mer imponerande är det att fjolårets allsvenska nykomling fortfarande inte har tappat en enda poäng, fem omgångar in i allsvenskan.

- Det är mycket hårt arbete som ligger bakom det här. Det är nya killar som kliver fram varje kväll. Vi har fyra starka kedjor och en het målvakt. Vi höra hemma i toppen av tabellen, menar Ryan Gunderson.

Hur länge Conny Strömberg hör hemma på läktaren och inte på isen är oklart. Örebrotränaren Peter Andersson svarade undflyende på frågor om lagets poängkung,

- Vi får prata om det i morgon, svarade han kortfattat på frågan vad han hade för planer för Strömberg.

Hockeysverige.se