- Foto: Stig Kenne/SCANPIX

Jens Karlsson talar ut om tacklingen och kritiken

Jens Karlsson gav Växsjös Joshua Soares en hård tackling under måndagen. Efter fick han kraftig kritik från Janne Karlsson, nu väljer skandalspelaren att tala ut.


BORÅS. Karlsson väljer nedan att besvara kritiken i en längre krönika, och ge sin syn på vad som hände när han tacklade ner Joshua Soares:

"Ni som såg matchen eller har sett videoklipp i efterhand är säkert rörande överens om att det inte var någon snygg tackling, så även jag. Onödig, frustrerad och illa tajmad. Man måste dock förstå tanken bakom. Vi ligger under ganska stort på hemmaplan, själv har man bjudit på en tämligen usel insats, men så i slutet av matchen får man en bra chans att åtminstone få till en bra tackling och ta med sig något bra från matchen. Så var tanken, jag kände ju givetvis direkt att jag kom fullständigt fel och blev också utvisad. Soares visade med all önskvärd tydlighet vad han ansåg och jag kan knappast klandra honom, fick själv ett par kyssar som väl kanske var förtjänta. Där trodde jag vi skulle lägga den matchen åt handlingarna. Så fel man kan ha.

Alla har väl hört eller läst om sågningen, attacken, påhoppet eller vad än man nu väljer att kalla det. Själv blev jag mest förvånad över att en vuxen människa uttrycker sig på det viset, speciellt i media. Så värst många fler tankar eller känslor hann inte nå mig innan jag fick berättat att det inte direkt var första gången denna tränare svingat vilt och hoppat på domare, spelare eller kollegor. Givetvis minskar då trovärdigheten om man har för vana att ägna sig åt liknande saker.

Om syftet var att berätta för hela världen vilken fegis undertecknad är eller om det var för att göra mig ledsen är för mig oklart men oavsett vilket var det ett misslyckande. Det gemene man kommer ihåg är inte budskapet (jag är medveten om att det finns motståndarsupportrar, spelare och andra som kan tänkas hysa agg mot mig som säkert satt och hejade på men jag exkluderar dem, de har ju redan sin åsikt klar) utan retoriken. Under veckan har jag stött på allt från fastighetsskötare och pensionärer, till universitetslärare och ekonomichefer, som alla reagerat på likartat sätt: Först underhållna och sedan med eftertänksamhet, hur i hela friden är karln funtad?

Så till innehållet, Janne Karlsson och vem som helst får ha vilka åsikter som helst om mig och vadsomhelst annat, det är en av grundbultarna i vår demokrati. Han får alltså gärna tycka att jag är feg och inte kan åka skridskor (jag vet det) men rena sakfel blir ju bara tröttsamt och minskar återigen trovärdigheten. Tror någon på allvar att jag t.ex bara tränar måndagar och torsdagar och inte spelar bortamatcher på helger? Referensen till Jönsson-ligan finner jag inte heller helt logisk…

Dessutom är det så här: När man rör sig lite utanför hockey-kretsar ser folk ofta en som ”hockeyspelarn” och visst är många ganska så intresserade av vad man gör och hur det går osv men samtidigt blir man ofta lite fördomsfullt bedömd som en aning primitiv, råbarkad, ja rentav korkad. Det är alltså den synen många människor har på ishockey och tyvärr tror jag inte att liknande mediala uttalanden är till gagn för en förändring av den bilden.

Den enda synpunkten jag egentligen har på denna absurda men samtidigt underhållande händelse är att jag inte fick någon möjlighet av Viasat att bemöta smädelserna men samtidigt kanske det var bra, jag är inte säker på att jag kunnat diskutera på den höga nivån diskussionen var satt.

Dessutom… rekommenderar jag alla att se alla hårdkokta polisers fader Vic Mackey göra Los Angeles gator både säkra och osäkra i ”The Shield”. Fantastisk.

…leder Glory glory Tottenham Hotspurs i skrivande stund med 4-1 mot Blackburn och har bud på mycket mer. Ordningen återställd."

Se tacklingen och Janne Karlssons kritik mot Jens Karlsson.

Hockeysverige.se

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Real slog ut regerande mästarna i straffrysare

3 timmar sedan

Kimmich nickade Bayern München till semifinal

igår 22:58
Bayer Leverkusen briljerar i Bundesliga och är redan klar tysk mästare. Men Bayern München kan vinna den tyngsta titeln av dem alla – Champions League. 1–0 hemma mot Arsenal och 3–2 totalt innebär semifinalspel.

Brynäs rivstart knäckte Djurgården

igår 21:30
Det tog sju minuter för Brynäs att avgöra den första finalmatchen mot Djurgården. 6–2 inför hemmapubliken var en perfekt start i kampen om en biljett tillbaka till SHL. En skön start, vi gör en bra match och förtjänar att vinna, säger Brynäs Linus Ölund till TV4 Play.

Svensk succé – ryttarstjärnorna i topp i finalen

igår 20:40
Henrik von Eckermann varnade för landslagskompisen Peder Fredricson i världscupfinalen. Fredricson ligger tvåa efter den första omgången i Riyad efter den snabba och felfria ritten på Catch Me Not – enbart slagen av von Eckermann. Jag är inte förvånad. Kul att slå honom och jättekul att vi båda är i topp, säger världsettan.

Nadal lämnade Barcelona till stående ovationer

igår 18:34
Comebacken på arenan som bär hans namn tog slut efter två matcher. Tennisstjärnan Rafael Nadal förlorade i raka set mot Alex de Minaur i den andra omgången av Barcelonas ATP-turnering. Det var en fantastisk upplevelse att få möta "Rafa" här på hans egen bana, säger de Minaur.

Kittel GP-tvåa – "Tarzan sviker mig aldrig"

igår 15:56
Med i den absoluta toppen efter den inledande GP-ritten i världscupfinalen. Patrik Kittel och hans Touchdown gjorde avtryck direkt i Riyad. Fullträffen gav en överraskande andraplats. "Tarzan" sviker mig aldrig. Jag skulle vilja rida küren redan nu, säger Kittel.