Ken André Olimb avgjorde derbyt.
Ken André Olimb avgjorde derbyt. - Foto: Nils Jakobsson/BILDBYRÅN

Leksand vann i dalarderbyt - trots Moras hån

Leksand vände och vann i det stekheta derbyt hemma mot Mora.

LEKSAND. Moras Dion Knelsen hade precis gett Mora ledningen med sitt 2-1-mål borta mot Leksand i dalarderbyt. Då firade lagkamraten Henrik Eriksson genom att krama om Leksands Alen Bibic - som svarade med en hård högerkrok.

Men det var ändå hemmalaget Leksand som skulle få det sista ordet. Jens Bergström kvitterade efter blott 48 sekunder i den tredje perioden, efter att han avslutat ett underbart hemmaanfall. Och efter drygt 12 minuters spel satte Leksands Ken André Olimb 3-2. Ett mål som dessutom blev matchens allra sista.

Bra start

Dessförinnan hade Pelle Prestberg, som missade ett gyllene läge i den tredje perioden, spruckit nollan. Men Knelsen var på väg att förstöra hemmalagets fest när han med sina två mål i mellanperioden vände till 2-1.

Leksand kom dock tillbaka i den sista perioden och vann därmed med 3-2.