Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Salos första triumf som tränare - en derbyvinst

- 06/12/2011, 21:42 -
Efter tränarcirkusen - Leksand nollade Mora i "Slaget om Siljan".

Efter tränarcirkusen - Leksand nollade Mora i "Slaget om Siljan".

FREDRIK SANDBERG/SCANPIX

Leksands första vinst efter tränarrockaden kom när laget bortaslog rivalen Mora.

MORA. Sportchefen Tommy Salo hade gjort sig av med tränarduon Christer Olsson och Niklas Eriksson. Med hjälp av tredjetränaren Andreas Appelgren skulle den forne landslagsmålvakten nu få styr på Leksands anfallsspel. I rivalmötet mot Mora lossnade det inte riktigt i målskyttet, men det spelade ingen roll - Leksand höll nollan och vann.

Tog vara på chanserna

Mora var det bättre laget inledningsvis men trots övertaget stod det 0-2 på jumbotronen efter 20 minuters spel. Jacob Blomqvist kunde, något turligt, ge Leksand ledningen halvvägs in i perioden och med mindre än minuten kvar till pausvila tog Mark Hurtibise köksvägen fram till 0-2.

– Vi ska vara väldigt nöjda, de spelar riktigt bra. Vi får tacka Erik Hansen (målvakt) för att han höll oss kvar och gav oss chansen att ha den här ledningen, sa Blomqvist inför mittenperioden.

Hansen stor matchhjälte

Men Jacob Blomqvist och de andra utespelarna behövde inte göra några fler mål för att ta de ack så viktiga tre poängen. Målvakten Erik Hansen storspelade och såg till att matchen slutade i vinst, 0-2 för Leksand.

Hansen har varit ifrågasatt efter ett par tveksamma insatser, men frågan är om han inte lade beslag på förstaspaden en gång för alla?

– Jag har inte alls spelat bra på slutet men i dag kommer vi upp bättre. Jag hade bestämt mig för att komma tillbaka och med hårt jobb och bra förberedelser lyckades jag, säger målvakten till Viasat Hockey.

"De vinner välförtjänt"

Värre då för Mora som fick se sig slagna av värsta rivalen.

– Det svider oerhört. Vi stångar oss blodiga men det räcker inte. Samtidigt gör Leksand det fantastiskt bra och de vinner helt välförtjänt, säger Moras Henrik Eriksson.