Onsdag 21 Apr
Stockholm

Krisen total i Mif - ordföranden hoppar av

Hugo Stenbeck, som sedan tidigare står dömd för olaga hot och våldsamt motstånd, lyfter fram servitörens förflutna. Servitören friades dock från anklagelser om misshandel.
1 av 3
Hugo Stenbeck, som sedan tidigare står dömd för olaga hot och våldsamt motstånd, lyfter fram servitörens förflutna. Servitören friades dock från anklagelser om misshandel. Foto: Pontus Ferneman/SCANPIX
Ägaren Hugo Stenbeck i Malmö Redhawks.
2 av 3
Ägaren Hugo Stenbeck i Malmö Redhawks. Foto: Pontus Ferneman/SCANPIX
Det ser ut att bli en lång vår får Mif Redhawks - på kort tid har mer eller mindre hela den ordinarie styrelsen hoppat av.
3 av 3
Det ser ut att bli en lång vår får Mif Redhawks - på kort tid har mer eller mindre hela den ordinarie styrelsen hoppat av. Foto: Bildbyrån

Mikael Nilsson lämnar sitt uppdrag i Malmö Redhawks - nu har hela den ordinarie styrelsen lämnat.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Pengar, hockey - och fylla

Hugo Stenbeck, född 1979.

2002: Jan Stenbeck avlider efter en hjärtinfarkt. Barnen Hugo, Cristina, Sophie och Max ärver Kinnevikbolagen. I samband med Jan Stenbecks död visar det sig att mogulen har ett barn utanför äktenskapet, en då femårig son.

2007: Hugo Stenbeck hamnar med några veckors mellanrum i två bråk med vakter på krogar vid Stureplan i Stockholm. Han döms senare i Stockholms tingsrätt för båda fallen.

2008: En överenskommelse om arvet efter Jan Stenbeck blir klar. Hur stora tillgångar som syskonen ärvde efter Jan Stenbeck är inte känt. Tidskriften Businessweek uppskattade i en artikel i juni 2001 Jan Stenbecks sammanlagda tillgångar till 800 miljoner dollar. Veckans Affärer uppgav i juni 2010 att syskonen ärvde drygt 500-600 miljoner kronor vardera. Samma tidning uppskattade 2009 Hugo Stenbecks sammanlagda förmögenhet till 2,5 miljarder kronor.

2008: Hugo Stenbeck inleder ett samarbete med Linköpings Hockey Club, LHC. Hösten samma år omhändertas han för fylleri av vakter utanför Cloetta center när han är på väg in för att se en hockeymatch.

2011: Hugo Stenbeck går in som majoritetsägare i Malmö Redhawks.

Källa: Sydsvenskan.

MALMÖ. I kväll är det skånederby när Malmö Redhawks spelar mot Rögle i Malmö Arena. Men redan nu kommer nästa slag mot den krisstämplade klubben.

– Om man ska kunna göra sitt bästa som ordförande måste man känna att man har mandat att göra det som är bäst för klubben - så är det tyvärr inte nu, säger ordföranden Mikael Nilsson till Sydsvenskan.

Med Nilssons uttåg har hela den ordinarie styrelsen på hoppat av den krisdrabbade föreningen. Ordföranden vill inte kommentera om uppbrottet har något att göra med ägaren Hugo Stenbeck att göra

– Jag vill inte lämna fler kommenterar än vad jag redan gjort, säger Mikael Nilsson till Sydsvenskan.

Kommentera
Kopiera länk
Dela