Hugo Stenbeck, som sedan tidigare står dömd för olaga hot och våldsamt motstånd, lyfter fram servitörens förflutna. Servitören friades dock från anklagelser om misshandel.
1 av 3
Hugo Stenbeck, som sedan tidigare står dömd för olaga hot och våldsamt motstånd, lyfter fram servitörens förflutna. Servitören friades dock från anklagelser om misshandel. - Foto: Pontus Ferneman/SCANPIX
Ägaren Hugo Stenbeck i Malmö Redhawks.
2 av 3
Ägaren Hugo Stenbeck i Malmö Redhawks. - Foto: Pontus Ferneman/SCANPIX
Det ser ut att bli en lång vår får Mif Redhawks - på kort tid har mer eller mindre hela den ordinarie styrelsen hoppat av.
3 av 3
Det ser ut att bli en lång vår får Mif Redhawks - på kort tid har mer eller mindre hela den ordinarie styrelsen hoppat av. - Foto: Bildbyrån

Krisen total i Mif - ordföranden hoppar av

Mikael Nilsson lämnar sitt uppdrag i Malmö Redhawks - nu har hela den ordinarie styrelsen lämnat.


Pengar, hockey - och fylla

Hugo Stenbeck, född 1979.

2002: Jan Stenbeck avlider efter en hjärtinfarkt. Barnen Hugo, Cristina, Sophie och Max ärver Kinnevikbolagen. I samband med Jan Stenbecks död visar det sig att mogulen har ett barn utanför äktenskapet, en då femårig son.

2007: Hugo Stenbeck hamnar med några veckors mellanrum i två bråk med vakter på krogar vid Stureplan i Stockholm. Han döms senare i Stockholms tingsrätt för båda fallen.

2008: En överenskommelse om arvet efter Jan Stenbeck blir klar. Hur stora tillgångar som syskonen ärvde efter Jan Stenbeck är inte känt. Tidskriften Businessweek uppskattade i en artikel i juni 2001 Jan Stenbecks sammanlagda tillgångar till 800 miljoner dollar. Veckans Affärer uppgav i juni 2010 att syskonen ärvde drygt 500-600 miljoner kronor vardera. Samma tidning uppskattade 2009 Hugo Stenbecks sammanlagda förmögenhet till 2,5 miljarder kronor.

2008: Hugo Stenbeck inleder ett samarbete med Linköpings Hockey Club, LHC. Hösten samma år omhändertas han för fylleri av vakter utanför Cloetta center när han är på väg in för att se en hockeymatch.

2011: Hugo Stenbeck går in som majoritetsägare i Malmö Redhawks.

Källa: Sydsvenskan.

MALMÖ. I kväll är det skånederby när Malmö Redhawks spelar mot Rögle i Malmö Arena. Men redan nu kommer nästa slag mot den krisstämplade klubben.

– Om man ska kunna göra sitt bästa som ordförande måste man känna att man har mandat att göra det som är bäst för klubben - så är det tyvärr inte nu, säger ordföranden Mikael Nilsson till Sydsvenskan.

Med Nilssons uttåg har hela den ordinarie styrelsen på hoppat av den krisdrabbade föreningen. Ordföranden vill inte kommentera om uppbrottet har något att göra med ägaren Hugo Stenbeck att göra

– Jag vill inte lämna fler kommenterar än vad jag redan gjort, säger Mikael Nilsson till Sydsvenskan.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ilska då FA-cupen skrotar omspel

Anna Nordqvist: "Mitt liv gick i tusen bitar"

Äktenskapet sprack och kort därpå dog hennes ex-make. Livet vändes upp och ned för golfstjärnan Anna Nordqvist som gick in i ett kompakt mörker. Det finns inga ord för att beskriva hur vidrigt det varit. Jag är stolt över att ha tagit mig igenom det året, säger hon i en intervju med svenskgolf.se

Åbergs hemliga vapen: "Säger vart jag ska slå"

1 timme sedan
Ludvig Åbergs succé blir inte mindre imponerande av att han briljerar på banor han aldrig tidigare testat på. Men Sveriges nya golfstjärna hade inte klarat det på egen hand. Han säger vart jag ska slå och jag försöker bara göra som han säger, säger Åberg om sin nya caddie, veteranen Joe Skovron.

Barcelona straffas av Uefa efter rasism

2 timmar sedan
Barcelona tvingas betala runt 290 000 kronor i böter och får inte sälja bortabiljetter till herrlagets nästa bortamatch i Europa.

Världstvåan till Båstad: "Får nypa sig i armen"

2 timmar sedan
Australian Open-vinnaren Jannik Sinner kommer till Båstad i sommar. Den italienske världstvåan är klar för spel i den svenska ATP-turneringen, skriver arrangören i ett pressmeddelande.

Slog världstrean: "En av mina största segrar"

3 timmar sedan
På onsdagen nådde bordtennisstjärnan Anton Källberg sin högsta placering hittills på världsrankningen: 13:e plats. Dagen därpå slog svensken världstrean Liang Jingkun från Kina i åttondelsfinalen i prestigefyllda ITTF World Cup i Macao.