Så sent som under söndagen lirade de två ärkerivalerna ett klassiskt Skånederby - malmöiterna vann drabbningen med fem mål mot tre.
1 av 5
Så sent som under söndagen lirade de två ärkerivalerna ett klassiskt Skånederby - malmöiterna vann drabbningen med fem mål mot tre. - Foto: Emil Malmborg/BILDBYRÅN
Malmö IF och Rögle är inte, vad man skulle kalla, för bästa vänner. Nu kan Rögle skjuta sig själva i foten och hjälpa Malmö Redhawks till kvalserien.
2 av 5
Malmö IF och Rögle är inte, vad man skulle kalla, för bästa vänner. Nu kan Rögle skjuta sig själva i foten och hjälpa Malmö Redhawks till kvalserien. - Foto: Stefan Lassen/BILDBYRÅN
På måndagskvällen kan Rögle skjuta
3 av 5
På måndagskvällen kan Rögle skjuta - Foto: Emil Malmborg/BILDBYRÅN
Vinner Rögle med max två måls mariginal, samtidigt som Malmö besegrar redan avhängda Västerås går Malmö upp till kvalserien.
4 av 5
Vinner Rögle med max två måls mariginal, samtidigt som Malmö besegrar redan avhängda Västerås går Malmö upp till kvalserien. - Foto: Emil Malmborg/BILDBYRÅN
Ärkerivalerna gör således upp om sin närmaste framtid - även fast de befinner sig många mil i från varandra.
5 av 5
Ärkerivalerna gör således upp om sin närmaste framtid - även fast de befinner sig många mil i från varandra. - Foto: Emil Malmborg/BILDBYRÅN

Rivaliteten inget hinder: "Vi ska gå för seger"

På måndagskvällen avgörs det vilket lag som får lira kvalseriespel. Två ärkerivaler står i spotlightens intensiva ljus.


Tre lag slåss om sista kvalserieplatsen:

Inför den sjätte och sista omgången av förkvalet till kvalserien har tre lag fortfarande chansen att ta förstaplatsen och ta sig till kvalserien. Oskarshamn har allt i egna händer med 12 poäng och möter trean Rögle som står på samma poäng som Malmö (båda på 10 poäng).

Vinner Rögle mot Oskarshamn med max två måls marginal kan Malmö ta kvalserieplatsen genom att besegra Västerås under ordinarie tid. Om däremot Oskarshamn vinner är det de som istället går till kvalserien.

ÄNGELHOLM. På måndagskvällen avgörs det vilket lag som gör Djurgården, Timrå, Leksand, Örebro och Bofors sällskap i kvalserien. Men förutsättningarna är allt annat än glasklara.

För trots att Rögle har möjlighet att slå och gå om ledande Oskarshamn hemma i Ängelholm, kan det även innebära att ärkerivalen Malmö IF kniper kvalserieplatsen mitt framför näsan på Ängelholmslaget.

Malmö möter avsågade Västerås på bortais och kan vid seger gå om både Rögle och Oskarshamn, om nu ängelholmarna vinner med max två måls marginal.

Tommy Claesson, ledamot i Rögles supporterklubb Angel Island Army (AIA), ser fram emot kvällens drabbning.

- Det känns hur bra som helst. Det är sådana här matcher både spelarna och vi på läktaren vill ha, det är nu eller aldrig, säger han när Nyheter24 når honom.

Att Rögle skulle lägga sig bara för att se till att Malmö inte tar kvalserieplatsen finns inte på kartan, menar han.

- Vi är medvetna om att vi måste vinna med ett mål mer än Malmö för att ta kvalserieplatsen. Men vi tänker inte särskilt mycket på att vi kan hjälpa Malmö, vi fokuserar i stället på att vinna vår match. Att Rögle skulle lägga sig bara för att se till att Malmö inte ska upp, det kommer aldrig hända.

Men han kommer givetvis följa matchen i Västerås parallellt med den han kommer bevittna på plats i Lindab Arena.

- Jag kommer följa den via mobilen, och om inte jag lyckas med det, så får man reda på hur det går från någon som står bredvid, resultatet därifrån kommer inte att vara någon hemlighet, om man säger så.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Palestina vill att Fifa straffar Israel

Sista matchen spelad – nu kan NHL-laget byta stad

NHL-laget Arizona Coyotes kan flyttas – till Salt Lake City. Säsongens sista match i Mullet Arena blev därför en känslosam historia. Det var många känslor och det var mycket sorg, säger Coyotes tränare André Tourigny.

Ronaldo vann lönetvisten – får 114 miljoner

1 timme sedan
Fotbollsstjärnan Cristiano Ronaldo vann lönetvisten med Juventus som nu måste betala honom motsvarande 114 miljoner kronor.

IFK Värnamo riskerar nya matchflyttar

2 timmar sedan
Gräset på Finnvedsvallen är för dåligt för att IFK Värnamo ska kunna spela allsvenska fotbollsmatcher på sin hemmaarena. Nu meddelar Värnamo kommun att två nya hemmamatcher kan behöva flyttas till Borås.

Två svenskar till NBA-draften

3 timmar sedan
Bara tre svenskar har tidigare draftats till NBA. I sommar kan ytterligare två väljas i draften.

Golfstjärnan opererad – missar major

idag 07:16
Trots fin form på golfbanan drog sig Frida Kinhult ur årets första major, Chevron Championship.