20-årige Nils Andersson är en "riktig krigare" enligt Challe Berglund.
1 av 3
20-årige Nils Andersson är en "riktig krigare" enligt Challe Berglund. - Foto: Stig Kenne / SCANPIX
Nils Andersson gjorde åtta poäng på 45 matcher förra säsongen.
2 av 3
Nils Andersson gjorde åtta poäng på 45 matcher förra säsongen. - Foto: ERIK MÅRTENSSON/SCANPIX
Nils Andersson klappas om efter 0-1-målet under matchen mellan HV71 och Växjö Lakers HC på annandag jul måndag i Kinnarps Arena förra säsongen.
3 av 3
Nils Andersson klappas om efter 0-1-målet under matchen mellan HV71 och Växjö Lakers HC på annandag jul måndag i Kinnarps Arena förra säsongen. - Foto: MIKAEL FRITZON / SCANPIX

Han är Djurgårdens sista backvärvning

Nyblivna allsvenska klubben har värvat klart defensivt: "Nisse är en ung och utvecklingsbar back och precis den typ av spelare vi vill ha i laget."


Tidigare klubbar

Säsongen 2010/2011 var Nils Anderssson med och spelade upp Växjö Lakers i Elitserien. Förra säsongen var han också med och höll kvar i klubben i Elitserien . Tidigare i karriären har han spelat för moderklubben Björklöven.

STOCKHOLM. Djurgårdens tränare Challe Berglund säger att han äntligen har hittat rätt i och med värningen av 20-årige Nils Andersson. Backtalangen som värvas från elitserielaget Växjö Lakers har skrivit på ett tvårskontrakt med stockholmsklubben.

– Nisse är en ung och utvecklingsbar back och precis den typ av spelare vi vill ha i laget. Han har bra karaktär, är en riktig krigare som älskar att tävla. Dessutom är han högerskytt, något vi letat efter eftersom vi bara hade en högerskjutande back sedan tidigare (Kim Lennhammer), säger Djurgården Hockey sportchef Challe Berglund till Djurgårdens Hockeys hemsida.

Värvningen av Nils Andersson är den sista på backsidan då man tidigare har värvat David Lidström från BIK Karlskoga, Elias Granath från Timrå IK och Timmy Pettersson från ERC Ingolstadt samt lyft upp ett par spelare från J20-laget.

Nu söker Djurgården efter en sista forward - mycket talar för att det blir veteranen Kristofer Ottosson som förlänger. Han förhandlar för närvarande med klubben.

Nils Anderssons gör ett snyggt solomål:

  

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ali: "Tensta har inte haft något fotbollsproffs"

3 timmar sedan

Minst tolv svenskar i NHL-slutspel

3 timmar sedan
Minst tolv svenskar, förmodligen betydligt fler, kommer att få spela NHL-slutspel. Det står klart sedan Florida, Boston, Carolina och Dallas har ordnat biljett efter tidigare klara New York Rangers.

Häckens CL-resa över: "Vi var inte ens nära"

igår 22:52
Häckens Champions League-resa har varit imponerande. Men nu är den över. Paris Saint-Germain vann returmötet i Paris med 3–0 och är vidare till semifinal med sammanlagt 5–1. Vi var inte riktigt nära i dag, säger mittfältaren Filippa Curmark till SVT.

Får sparken – sägs ha haft relation med spelare

igår 22:02
Leicester City sparkar huvudtränaren Willie Kirk. Brittiska medier uppger att skälet är att 45-åringen har haft en relation med en av spelarna i laget, som för tillfället ligger nia i damernas Super League.

Larsson tillbaka från sjukdom – stoppade Frölunda

igår 21:48
Tillbaka från sjukdom. Då höll Filip Larsson nollan i Leksands hemmamöte med Frölunda. Fortsätter vi så här blir det bra, säger han efter 2–0-segern i den fjärde SM-kvartsfinalen.

Skellefteå till semifinal – målvakt storspelade

igår 21:16
Skellefteå är klart för SM-semifinal i ishockey efter fyra raka vinster mot Linköping. Västerbottningarna vann med 2–0 på bortais efter storspel av målvakten Linus Söderström.