Oliver Ekman-Larssons agent Patrik Aronsson gillar inte Tingsryds massiva påtryckningar.
1 av 3
Oliver Ekman-Larssons agent Patrik Aronsson gillar inte Tingsryds massiva påtryckningar. - Foto: Nam Y. Huh/Scanpix
Petter Nilsson lovar fansen Oliver Ekman-Larsson.
2 av 3
Petter Nilsson lovar fansen Oliver Ekman-Larsson. - Foto: Bertil Enevåg Ericson / SCANPIX
Oliver Ekman-Larsson skrev på för Phoenix 2010.
3 av 3
Oliver Ekman-Larsson skrev på för Phoenix 2010. - Foto: Ross D. Franklin/Scanpix

Agenten kritisk mot Tingsryd: "Onödigt att hänga ut Oliver"

Tingsryd lovar fansen Oliver Ekman-Larsson vid en NHL-lockout. Nu riktar stjärnans agent Patrik Aronsson kritik mot klubben: "Onödigt att hänga ut en så ung kille"


GÖTEBORG. Tingsryds tränare Petter Nilsson har använt Oliver Ekman-Larssons namn i sitt korståg för att häva hockeyallsvenskans förbud mot NHL-spelare på korttidskontrakt. Han har bland annat sagt att om det blir lockout är det  "självklart att han ska spela med oss" och att bygdens son skulle spela gratis. Själv har Oliver Ekman-Larsson sagt att det inte alls är glasklart att han spelar där – och nu riktar stjärnans agent Patrik Aronsson kritik mot klubbens utspel:

– Det är så klart en stor dröm för Tingsryd och en otrolig grej. Men de borde ha tagit det lite lugnt och se om det går att lösa. Man behöver inte hänga ut någon som person som de har gjort. Han är en ung kille, så de borde ha hållit en lägre profil, säger Patrik Aronsson till Nyheter24.

Aronsson påpekar också att Ekman-Larsson har ett tvåvägskontrakt och att Phoenix mycket väl kan komma att låta honom spela i AHL.

– Tingsryd kan inte bestämma något. Phoenix äger honom fullt ut. När det blir aktuellt för Oliver så ska vi titta på vad som är bäst. Det kan mycket väl vara AHL, säger Aronsson och fortsätter:

– De har inte riktigt hört sig för med de som vet, om man ska vara ärlig. De har bara tagit det för givet. De har inte tagit reda på all information, så det är lite olyckligt.

Hur ser ni på att Oliver skulle kunna få en svikarstämpel på sig bland fansen om han inte spelar i Tingsryd?

– Ja, man har inta garderat sig utan varit tydliga med att han ska spela där och det får Tingsryd svara för då.

Men han säger att fansen inte ska ge upp hoppet om att få hem stjärnan.

– Han är uppväxt där och har alla sina vänner där. Oliver stöttar den klubben och ställer upp om det går att lösa. Men det är skillnad på att tro och lova. Det finns en möjlighet om allt slår väl ut.

/
/
nhl
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Stjärnan riskerar att missa FA-cupsemifinalen

Guide: Allt du behöver veta inför SM-finalerna

2 timmar sedan
Skellefteå gör sin tionde SM-final i historien – Rögle har tio raka segrar i det här SM-slutspelet. Hamnar SM-guldet i norr eller söder? Här är förutsättningarna inför finalserien som startar på lördagen.

Så mycket kostar det att se allsvensk fotboll

2 timmar sedan
Discovery+ och Eurosport förs samman med HBO Max och bildar den nya strömningstjänsten Max. Den som vill se allsvensk fotboll och allt från OS i sommar behöver köpa abonnemang. Det billigaste alternativet kostar 349 kronor i månaden.

Allt om Alexander Isak: Familj, klubbar, lön och mål

2 timmar sedan
Alexander slog igenom med dunder och brak i allsvenska AIK. Sedan dess har han representerat flera europeiska klubbar. Nyheter24 har tagit en närmare titt på vad svenskarna googlar mest om fotbollsstjärnan.

Hurtig borta hela säsongen av "personliga skäl"

2 timmar sedan
Svenska landslagsstjärnan Lina Hurtig missar resten av säsongen. Det beskedet ger Arsenals tränare Jonas Eidevall. Hon är fortfarande borta av personliga skäl och vi måste respektera det, säger han.

Catch Me Nots succé tar Fredricson närmare Paris

3 timmar sedan
Henrik von Eckermann leder världscupfinalen inför lördagens avgörande. Det är inte det minsta överraskande. Däremot att Peder Fredricson är hack i häl – på en 18-åring som är i något av sitt livs form.