Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Agenten kritisk mot Tingsryd: "Onödigt att hänga ut Oliver"

- 11/09/2012, 17:26 -
Oliver Ekman-Larssons agent Patrik Aronsson gillar inte Tingsryds massiva påtryckningar.
1 av 3

Oliver Ekman-Larssons agent Patrik Aronsson gillar inte Tingsryds massiva påtryckningar.

Nam Y. Huh/Scanpix

Petter Nilsson lovar fansen Oliver Ekman-Larsson.
2 av 3

Petter Nilsson lovar fansen Oliver Ekman-Larsson.

Bertil Enevåg Ericson / SCANPIX

Oliver Ekman-Larsson skrev på för Phoenix 2010.
3 av 3

Oliver Ekman-Larsson skrev på för Phoenix 2010.

Ross D. Franklin/Scanpix

Tingsryd lovar fansen Oliver Ekman-Larsson vid en NHL-lockout. Nu riktar stjärnans agent Patrik Aronsson kritik mot klubben: "Onödigt att hänga ut en så ung kille"

GÖTEBORG. Tingsryds tränare Petter Nilsson har använt Oliver Ekman-Larssons namn i sitt korståg för att häva hockeyallsvenskans förbud mot NHL-spelare på korttidskontrakt. Han har bland annat sagt att om det blir lockout är det  "självklart att han ska spela med oss" och att bygdens son skulle spela gratis. Själv har Oliver Ekman-Larsson sagt att det inte alls är glasklart att han spelar där – och nu riktar stjärnans agent Patrik Aronsson kritik mot klubbens utspel:

– Det är så klart en stor dröm för Tingsryd och en otrolig grej. Men de borde ha tagit det lite lugnt och se om det går att lösa. Man behöver inte hänga ut någon som person som de har gjort. Han är en ung kille, så de borde ha hållit en lägre profil, säger Patrik Aronsson till Nyheter24.

Aronsson påpekar också att Ekman-Larsson har ett tvåvägskontrakt och att Phoenix mycket väl kan komma att låta honom spela i AHL.

– Tingsryd kan inte bestämma något. Phoenix äger honom fullt ut. När det blir aktuellt för Oliver så ska vi titta på vad som är bäst. Det kan mycket väl vara AHL, säger Aronsson och fortsätter:

– De har inte riktigt hört sig för med de som vet, om man ska vara ärlig. De har bara tagit det för givet. De har inte tagit reda på all information, så det är lite olyckligt.

Hur ser ni på att Oliver skulle kunna få en svikarstämpel på sig bland fansen om han inte spelar i Tingsryd?

– Ja, man har inta garderat sig utan varit tydliga med att han ska spela där och det får Tingsryd svara för då.

Men han säger att fansen inte ska ge upp hoppet om att få hem stjärnan.

– Han är uppväxt där och har alla sina vänner där. Oliver stöttar den klubben och ställer upp om det går att lösa. Men det är skillnad på att tro och lova. Det finns en möjlighet om allt slår väl ut.