Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Moras pengajakt till supervärvningen

- 17/09/2012, 13:58 -
Anze Kopitar är nära Mora.

Anze Kopitar är nära Mora.

Matej Leskovsek/Scanpix

300 samtal – det är vad som krävs för att få in försäkringspengarna till NHL-stjärnan Anze Kopitar. Klubbdirektören: "Vi har fått en otroligt positiv respons."

MORA. Telefonerna går varma i Mora IK just nu. Det enda som står mellan Anze Kopitar och ett kontrakt med klubben är pengar till att lösa försäkringen. Klubbdirektören Peter Hermodsson och hans kollegor på kansliet räknar med att ringa upp 300 företag under måndagen.

– Vi jobbar och ringer i ett war room, känns det som. Vi ringer till alla sponsorer vi har. De får gärna bidra med en liten peng, många små bidrag är lika bra som två stora. Vi har ringt en fjärdedel på förmiddagen och det är en otroligt positiv respons, så vi hoppas det fortsätter så, säger Peter Hermodsson till Nyheter24.

Ett av alla företag som är beredda att kliva in med en slant är CW Lundberg, som även sponsrar Mora IK sedan tidigare.

– Det är viktigt och hjälpa hemmalaget eftersom vi är en sådan liten ort. Vi måste hjälpas åt i de små bygderna. Vi har inte samma förutsättningar som storlagen vad gäller publik, vilket är en viktig grej för att överleva. Att få hit en riktig NHL-stjärna skulle dra en hel del publik och det skulle bli ett lyft även sett till underhållningen, säger vd:n Thomas Lundberg, som dock inte vill avslöja några summor.

– Det är mellan oss och Mora IK, säger Lundberg.

Fansen gör även sitt för att bidra. Insamlingen Supporterliraren har dragit i gång och har under måndagen inbringat 2100 kronor så här långt. 2009 samlades 265 000 kronor in till värvningen av Ross Lupaschuk.