Challe Berglund har fått klartecken att slutföra förhandlingar med Douglas Murray och Patric Hörnqvist
1 av 3
Challe Berglund har fått klartecken att slutföra förhandlingar med Douglas Murray och Patric Hörnqvist - Foto: Dan Hansson
Douglas Murray lär bidra till en hel del tyngd i Djurgårdens trupp.
2 av 3
Douglas Murray lär bidra till en hel del tyngd i Djurgårdens trupp. - Foto: AP
Patric Hörnqvist är aktuell för att trä på sig Djurgårdströjan igen.
3 av 3
Patric Hörnqvist är aktuell för att trä på sig Djurgårdströjan igen. - Foto: Janerik Henriksson

NHL-spelare aktuella för Djurgården

Djurgården förhandlar just nu med Patric Hörnqvist och Douglas Murray om spel i Hockeyallsvenskan. Förhoppningen är att affären blir klar inom kort. Och fler spelare kan vara på ingång.


Difs aktuella trupp

Målvakter: Chet Pickard, Adam Reideborn

Backar: Elias Granath, Nils Andersson (skadad), Linus Arnesson, Kim Lennhammer, Timmy Pettersson, Philip Holm, Alexander Falk, David Lidström, Erik Gustafsson.

Forwards: Kristofer Ottosson, Alexander Wennberg, Henrik Eriksson, Michael Holmqvist, Jimmie Ölvestad, Christian Eklund, Ludwig Blomstrand, Fredrik Bremberg, Tim Eriksson, Fredric Weigel, Pontus Åberg, Markus Ljungh, Marcus Sörensen, Dustin Johner.

STOCKHOLM. Fler och fler NHL-spelare söker sig till hockeyallsvenskan för spel på grund av lockouten i NHL. Nästa män på tur ser ut att bli Patric Hörnqvist (Nashville Predators) och Douglas Murray (San Jose Sharks) som just nu förhandlar om kontrakt med Djurgården.

– Jag har fått okej från styrelsen att slutföra förhandlingar med båda två, säger Challe Berglund till Nyheter24.

Just nu jobbar Djurgården hårt för att få alla praktiska frågor lösta, men enligt Challe Berglund är förhoppningen att spelarna kan vara aktuella inom kort.

– I bästa fall är de klara för spel redan nästa helg.

Just nu förs dialog mellan Djurgården, spelarnas agenter och spelarna själva. En hel del pappersarbete återstår men Challe Berglund låter väldigt optimistisk när Nyheter24 pratar med honom.

– Kompetensmässigt innebär detta en bra spets i truppen, och med deras kunskaper kommer de vara ett föredöme för alla unga spelare i laget, säger han.

Vad kommer affären kosta Djurgården?

– Jag har inte en aning om vad det kommer att kosta, allt jag vet är att jag har fått föra affären vidare enligt de ekonomiska möjligheter som finns i klubben.

Har ni fler NHL-spelare på ingång?

– Vi är intresserade av Gabriel Landeskog, än så länge har vi inte haft någon kontakt men vi hoppas på att få det. Från vår sida finns helt klart intresset och vill han spela så är han välkommen till oss, säger Challe Berglund.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Så tycker fotbollsfansen om VAR

2 timmar sedan

Löftet till Bergvall: "Ska finnas där för honom"

3 timmar sedan
Tolv allsvenska matcher och en cupfinal mot Malmö FF återstår av tiden i Djurgården. Sedan bär det av till London och Tottenham för Lucas Bergvall, 18. Där ställer sig gärna Dejan Kulusevski i välkomstkommittén. Jag har aldrig haft en svensk lagkamrat så det ska bli otroligt kul att vara där och finnas för honom, säger han.

Allsvenskan: Fem unga talanger att hålla koll på

3 timmar sedan
Vilka slår igenom och får rubrikerna? Vilka nyförvärv blir lyckade? Flopparna? Vilka unga spelare tar den 100:e allsvenska säsongen med storm?

Boston missade chans att säkra slutspel

idag 03:52
Boston behövde "bara" ta en poäng i matchen mot Tampa Bay för att som andra lag för säsongen säkra en plats i Stanley Cup-slutspelet.

Varning för tysk öl: "Kan vara starkare"

idag 03:20
Brittiska fans varnas för den öl som kommer att serveras under fotbolls-EM i Tyskland i sommar.

Sundqvist knäskadad – borta resten av säsongen

igår 23:28
St Louis svenske NHL-anfallare Oskar Sundqvist blir borta resten av säsongen efter skadan i matchen mot Vegas under natten till tisdagen. Den 30-årige svensken har dragit av främre korsbandet i höger knä och ska opereras, bekräftar klubben på nhl.com.