Anze Kopitar slipper Tom Nilssons tacklingar på första träningen.
1 av 3
Anze Kopitar slipper Tom Nilssons tacklingar på första träningen. - Foto: Jae C. Hong
Morabackarna Tom Nilsson och Kalle Ekelund tycker att det ska bli häftigt att dela omklädningsrum med en av världens bästa spelare.
2 av 3
Morabackarna Tom Nilsson och Kalle Ekelund tycker att det ska bli häftigt att dela omklädningsrum med en av världens bästa spelare.
Kalle Ekelund tror att laget kan lära sig mycket av Stanley Cup-mästaren.
3 av 3
Kalle Ekelund tror att laget kan lära sig mycket av Stanley Cup-mästaren. - Foto: Matej Leskovsek/Scanpix

Morabacken: "Kommer hålla igen mot Kopitar"

Anze Kopitar gör sin första träning med Mora IK på fredagen – och visst kommer det kännas lite speciellt för lagkamraterna. Tom Nilsson: "Man kommer snegla på honom."


MORA. Anze Kopitar kom direkt från flyget till presskonferensen. NHL-stjärnans nya lagkamrater får träffa honom först på fredagen då han gör sin första träning. Och precis som de flesta andra är spelarna uppspelta inför mötet med Stanley Cup-mästaren.

– Det är häftigt att en sådan stor spelare kommer till Mora. Man kommer snegla lite åt honom för att se om han gör något speciellt. Jag ska försöka att fokusera på mitt eget, men man kommer ju hålla ett öga på honom, säger backen Tom Nilsson till Nyheter24.

Den 19-årige tacklingsspecialisten lovar dock att ta det lugnt med världsstjärnan.

– Jag kanske håller tillbaka lite, men vi får se, säger Nilsson och flinar.

Backkollegan Kalle Ekelund tror att han kommer lära sig mycket av att ha Kopitar i omklädningsrummet.

– Vinner man poängligan i NHL-slutspelet och vinner Stanley Cup så sitter man inne på en hel del kvaliteter som kommer betyda mycket för laget. Det är inspirerande att få in honom, han vet vad som krävs och har bevisat att han är en vinnare så självklart känns det roligt att spela med honom.

Tränaren Patric Wener var rasande över Västerås fulspel i en träningsmatch för några veckor sedan och hotade med att plocka in en slagskämpe. Frågan är vem som ska skydda lagets nye superstjärna.

– Självklart kommer jag stå upp för honom om det skulle krävas det. Jag är väl en av dem som får ta den rollen, men jag skulle väl inte kalla mig fighter direkt, säger Kalle Ekelund och tillägger:

– De kanske inte ens kommer hänga med honom. Hoppas det. Det vore det bästa.

/
/
nhl
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!