Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Murray flyger till Sverige – hoppas på snar Dif-debut

- 21/09/2012, 08:39
Douglas Murray ser fram emot att spela i Djurgården.
1 av 3

Douglas Murray ser fram emot att spela i Djurgården.

AP

Djurgården hoppas också få hem Gabriel Landeskog.
2 av 3

Djurgården hoppas också få hem Gabriel Landeskog.

Scanpix

Djurgården hoppas ha Patric Hörnqvist och Douglas Murray spelklara nästa helg.
3 av 3

Djurgården hoppas ha Patric Hörnqvist och Douglas Murray spelklara nästa helg.

Ap

Det är en tidsfråga innan Douglas Murray och Patric Hörnqvist gör debut för Djurgården. Murray ser fram emot att komma hem: "Det känns fantastiskt, Djurgården betyder väldigt mycket för mig."

SAN JOSE. Under torsdagen gick Djurgården ut med att klubben förhandlar  med lockoutstjärnorna Patric Hörnqvist och Douglas MurrayChalle Berglund berättade för Nyheter24 att man hoppas ha NHL-duon spelklara nästa helg. San Joses backgigant Murray ser fram emot att få komma hem till Stockholm.

– Jag håller på och packar ihop och flyger hem inom kort. Förhoppningsvis kan jag snart vara med och hjälpa Djurgården att komma tillbaka till Elitserien, säger "Dogge" till Sportbladet. 

För Douglas Murray blir det a-lagsdebut i Dif-tröjan. Hans morfar är däremot en legendar i Djurgårdssammanhang. I taket hänger tröja nummer fem, tillägnad Lasse Björn.

– Att få spela med A-laget nu känns fantastiskt. Jag behöver bara titta upp i taket för att få rysningar, där hänger ju morfars tröja.

Förutom Hörnqvist och Murray hoppas Djurgården kunna locka hem Colorados lagkapten Gabriel Landeskog.

– Än så länge har vi inte haft någon kontakt men vi hoppas på att få det. Från vår sida finns helt klart intresset och vill han spela så är han välkommen till oss, sa Challe till Nyheter24 under torsdagen.