Henrik Eriksson tycker det ska bli spännande att mäta sig med Anze Kopitar.
1 av 4
Henrik Eriksson tycker det ska bli spännande att mäta sig med Anze Kopitar. - Foto: Olle Liljeblad
"Samtidigt måste vi gå in och spela vår typ av hockey också. Vi kan inte bara tänka på honom", säger "Hank the Tank".
2 av 4
"Samtidigt måste vi gå in och spela vår typ av hockey också. Vi kan inte bara tänka på honom", säger "Hank the Tank". - Foto: Niklas Larsson/Bildbyrån
Anze Kopitar presenterades på en presskonferens i torsdags.
3 av 4
Anze Kopitar presenterades på en presskonferens i torsdags.
Henrik Eriksson och hans kedja kommer förmodligen att matchas hårt mot Kopitar.
4 av 4
Henrik Eriksson och hans kedja kommer förmodligen att matchas hårt mot Kopitar. - Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN

Han ska stoppa Kopitar

Här är mannen som ska stoppa världsstjärnan Anze Kopitar. Eller åtminstone försöka – Djurgårdens tank Henrik Eriksson: "Det blir en utmanade uppgift kan man säga."


MORA. NHL-stjärnan Anze Kopitar gör omtalad debut på lördagen. Mycket av snacket i Djurgården lär handla om hur man ska få stopp på Moras supervärvning. Henrik Eriksson och hans kedja, där också Christian Eklund och Kristofer Ottosson ingår, kommer förmodligen att matchas hårt mot slovenen.

– En utmanande uppgift kan man säga. Men samtidigt måste vi gå in och spela vår typ av hockey också. Vi kan inte bara tänka på honom, säger Henrik Eriksson till Nyheter24.

Tror du att du kommer klara av att hänga med där ute?

– Haha, inte en aning. Det lär man ju märka. Mora kände väl på träningen i dag (läs i går) hur pass skicklig han är, säger Eriksson och fortsätter:

– Vi har inte haft något matchmöte än. Vi ska sätta upp vår gameplan i morgon och bestämma vad vi ska tänka på hit och dit. Det är klart man inte ska fokusera för mycket på Kopitar men det är ju en världsstjärna, så är det ju.

För "Hank the Tank" kommer det kännas lite extra att åka ut på isen i FM Mattsson Arena. 22-åringen spelade de senaste två och en halv säsongerna i Mora. Han fick sitt genombrott i klubben och blev snabbt en publikfavorit.

– Jag hade två kanonår i klubben och det är inget man bara suddar ut. Men de känslorna får man sätta åt sidan under eftermiddagen i morgon. Jag är där för att spela en hockeymatch och sedan är det ju en annan uppståndelse så det är bra för min del, säger Henrik och skrattar.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Testades positivt för dopning – tävlade i OS ändå

Verstappen vinner F1-sprinten i Shanghai

idag 06:02
Verstappen tog hem segern före Mercedesföraren Lewis Hamilton och stallkollegan från Red Bull, Sergio Perez. Han utökar därmed sin ledning i F1-kampen totalt.

Stark högt upp i Texas

idag 04:38
Maja Stark och Anna Nordqvist är högt upp på resultattavlan efter andra rundan i årets första majortävling, i Texas på USA-touren. Stark gjorde visserligen en bogey men vägde upp det mer än väl genom fyra birdies, tre under par på rundan.

Brynäs tog järngrepp efter blixtvändning

igår 21:50
Brynäs har tagit ett järngrepp i SHL-kvalet mot Djurgården. En blixtvändning i tredje perioden tog Brynäs till 2–1-seger och ledning med 2–0 i matcher. Vi vet vad vi kan och vi har karaktären, säger matchvinnaren Karlis Cukste.

Stjärnduon kvartsfinalklar – jagar OS-plats

igår 21:48
Den svenska stjärnduon i beachvolley, David Åhman och Jonatan Hellvig, är klar för kvartsfinal i världstouren som slagit ner i Tepic, Mexiko.

Pixbo och Thorengruppen klara för SM-final

igår 21:22
Pixbo är klart för SM-final i innebandy – den första på herrsidan för klubben sedan 2006.