Måndag 26 Sep
Stockholm

Han ska stoppa Kopitar

Henrik Eriksson tycker det ska bli spännande att mäta sig med Anze Kopitar.
1 av 4
Henrik Eriksson tycker det ska bli spännande att mäta sig med Anze Kopitar. Foto: Olle Liljeblad
"Samtidigt måste vi gå in och spela vår typ av hockey också. Vi kan inte bara tänka på honom", säger "Hank the Tank".
2 av 4
"Samtidigt måste vi gå in och spela vår typ av hockey också. Vi kan inte bara tänka på honom", säger "Hank the Tank". Foto: Niklas Larsson/Bildbyrån
Anze Kopitar presenterades på en presskonferens i torsdags.
3 av 4
Anze Kopitar presenterades på en presskonferens i torsdags. Foto:
Henrik Eriksson och hans kedja kommer förmodligen att matchas hårt mot Kopitar.
4 av 4
Henrik Eriksson och hans kedja kommer förmodligen att matchas hårt mot Kopitar. Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN

Här är mannen som ska stoppa världsstjärnan Anze Kopitar. Eller åtminstone försöka – Djurgårdens tank Henrik Eriksson: "Det blir en utmanade uppgift kan man säga."

Kommentera
Kopiera länk
Dela

MORA. NHL-stjärnan Anze Kopitar gör omtalad debut på lördagen. Mycket av snacket i Djurgården lär handla om hur man ska få stopp på Moras supervärvning. Henrik Eriksson och hans kedja, där också Christian Eklund och Kristofer Ottosson ingår, kommer förmodligen att matchas hårt mot slovenen.

– En utmanande uppgift kan man säga. Men samtidigt måste vi gå in och spela vår typ av hockey också. Vi kan inte bara tänka på honom, säger Henrik Eriksson till Nyheter24.

Tror du att du kommer klara av att hänga med där ute?

– Haha, inte en aning. Det lär man ju märka. Mora kände väl på träningen i dag (läs i går) hur pass skicklig han är, säger Eriksson och fortsätter:

– Vi har inte haft något matchmöte än. Vi ska sätta upp vår gameplan i morgon och bestämma vad vi ska tänka på hit och dit. Det är klart man inte ska fokusera för mycket på Kopitar men det är ju en världsstjärna, så är det ju.

För "Hank the Tank" kommer det kännas lite extra att åka ut på isen i FM Mattsson Arena. 22-åringen spelade de senaste två och en halv säsongerna i Mora. Han fick sitt genombrott i klubben och blev snabbt en publikfavorit.

– Jag hade två kanonår i klubben och det är inget man bara suddar ut. Men de känslorna får man sätta åt sidan under eftermiddagen i morgon. Jag är där för att spela en hockeymatch och sedan är det ju en annan uppståndelse så det är bra för min del, säger Henrik och skrattar.

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.