Anže Kopitar gjorde sin första match för Mora, dock utan att glänsa - Foto: Olle Liljeblad

Det skulle bli den stora festen efter prestigevärvningen av NHL-stjärnan Anže Kopitar. Men festen höll på att få ett abrupt slut när Djurgården storspelade.

2-2 K. Ottosson (ass M. Sörensen, F. Bremberg)

2-3 E. Gustavsson (ass D. Johner, J. Ölvestad)

2-4 M. Holmqvist (ass F. Bremberg, P. Åberg)

3-4 T. Gotto (ass G. Kopitar, A. Kopitar)

4-4 M. Vikstrand (ass. T. Ericsson, M. Beck)

5-4 D. Viksten (straff)

MORA. FM Mattson Arena i Mora kokade inför matchen mellan Mora och Djurgården. Det har rått hockeyfeber i Mora under flera dagar sedan det stod klart att Los Angeles Kings storstjärna Anže Kopitar skrivit på för laget.

Började bra

Och det började väldigt bra för Mora, Sju minuter in i första perioden fick Johan Alcén ett skott på sig från Tobias Ericsson som hittade sig in i Djurgårdsmålet. Strax därefter dundrade Mikael Wikstrand in 2-0 målet och det såg ut att bli en perfekt kväll för Anže Kopitar att få känna på hur det är att spela med Mora.

Sakta men säkert tystnade dock publiken i Mora, efter första perioden hade Djurgården kvitterat och efter halva andra perioden hade de vänt ett 2-0 underläge till 2-4 ledning. Till råga på allt såg Anže Kopitar väldigt trög ut.

Gjorde assist

Han skulle dock få ett poäng. I tredje perioden passade Anže fram pucken till brorsan Gasper Kopitar som fick fram pucken till Tyler Gotto. Ett viktigt mål för Mora skulle det visa sig. Publiken fick sin storstjärna Anže Kopitar in i poängprotokollet och då blev det fart på hemmafansen igen. I slutminuten gjorde Mikael Vikstrand mål och matchen gick till straffar och förlängning.

Väl där vann mora efter att alla straffskyttar, bland dem Anže Kopitar, missade sina straffar. Det var först när Daniel Viksten fick chansen i tredje omgången som Chet Pickard i Djurgårdsmålet fick se sig besegrad. Målet innebar vinst och Anže Kopitar kan pusta ut för den här gången.