Det var nära att Djurgården vann över ett taggat Mora.
1 av 2
Det var nära att Djurgården vann över ett taggat Mora. - Foto: Olle Liljeblad
Anže Kopitar gjorde sin första match för Mora, dock utan att glänsa
2 av 2
Anže Kopitar gjorde sin första match för Mora, dock utan att glänsa - Foto: Olle Liljeblad

Mora tappade, vände och vann

Det skulle bli den stora festen efter prestigevärvningen av NHL-stjärnan Anže Kopitar. Men festen höll på att få ett abrupt slut när Djurgården storspelade.


1-0 J Alcén (ass T. Ericsson)

2-0 M. Vikstrand (ass P. Nolander)

2-1 A. Wennberg (ass J. Ölvestad)

2-2 K. Ottosson (ass M. Sörensen, F. Bremberg)

2-3 E. Gustavsson (ass D. Johner, J. Ölvestad)

2-4 M. Holmqvist (ass F. Bremberg, P. Åberg)

3-4 T. Gotto (ass G. Kopitar, A. Kopitar)

4-4 M. Vikstrand (ass. T. Ericsson, M. Beck)

5-4 D. Viksten (straff)

MORA. FM Mattson Arena i Mora kokade inför matchen mellan Mora och Djurgården. Det har rått hockeyfeber i Mora under flera dagar sedan det stod klart att Los Angeles Kings storstjärna Anže Kopitar skrivit på för laget. 

Började bra

Och det började väldigt bra för Mora, Sju minuter in i första perioden fick Johan Alcén ett skott på sig från Tobias Ericsson som hittade sig in i Djurgårdsmålet. Strax därefter dundrade Mikael Wikstrand in 2-0 målet och det såg ut att bli en perfekt kväll för Anže Kopitar att få känna på hur det är att spela med Mora.

Sakta men säkert tystnade dock publiken i Mora, efter första perioden hade Djurgården kvitterat och efter halva andra perioden hade de vänt ett 2-0 underläge till 2-4 ledning. Till råga på allt såg Anže Kopitar väldigt trög ut. 

Gjorde assist

Han skulle dock få ett poäng. I tredje perioden passade Anže fram pucken till brorsan Gasper Kopitar som fick fram pucken till Tyler Gotto. Ett viktigt mål för Mora skulle det visa sig. Publiken fick sin storstjärna Anže Kopitar in i poängprotokollet och då blev det fart på hemmafansen igen. I slutminuten gjorde Mikael Vikstrand mål och matchen gick till straffar och förlängning.

Väl där vann mora efter att alla straffskyttar, bland dem Anže Kopitar, missade sina straffar. Det var först när Daniel Viksten fick chansen i tredje omgången som Chet Pickard i Djurgårdsmålet fick se sig besegrad. Målet innebar vinst och Anže Kopitar kan pusta ut för den här gången. 

Senaste nytt

Efter tunga starten – Sverige långt efter Norge

1 timme sedan

Skadades i stenattack – nu får guldhjälten sparken

2 timmar sedan
Lyon ligger sist i franska ligan. Nu väljer storklubben att agera – och sparkar huvudtränaren Fabio Grosso. Det uppger klubben på sin webbplats.

Profilen känner med ryska stjärnan: "Oskyldig"

2 timmar sedan
Stornationen Ryssland missar på nytt ett handbollsmästerskap på grund av landets invasionskrig i Ukraina. Svenska stjärnan Jamina Roberts lider med sin lagkamrat Anna Vjachireva – ansedd som världens bästa spelare. Hon är ju en oskyldig människa i allt det här.

Succétränaren om ryktena: "Kan hantera det"

3 timmar sedan
När han tog över låg Bayer Leverkusen näst sist i tabellen. Ett år senare leder klubben Bundesliga – vilket har gjort Xabi Alonso till ett av de hetaste tränarnamnen i Europa. Vi var optimistiska, men kanske inte så här optimistiska, säger han om succén.

Kan lämna Bajen efter guldsuccén: "Bra alternativ"

idag 13:02
Efter gulddubbeln med Hammarby kan det vara dags för Madelen Janogy att pröva vingarna utomlands igen. Anfallsstjärnan har flera anbud på bordet. Vi går igenom alla olika alternativ, säger 28-åringen inför landslagets ödesmatch i Nations League.

Sveriges ras: Sämsta placeringen på sju år

idag 11:48
De svenska fotbollsherrarna rasar på världsrankningen. På Internationella fotbollsförbundet Fifas senaste lista tappar Sverige tre platser: från 23:e till 26:e plats.