Att spela i Djurgården under NHL-lockouten var ett enkelt val för Douglas Murray.
1 av 4
Att spela i Djurgården under NHL-lockouten var ett enkelt val för Douglas Murray. - Foto: Olle Liljeblad
Murray ser fram emot att spela för klubben i hans hjärta.
2 av 4
Murray ser fram emot att spela för klubben i hans hjärta. - Foto: Olle Liljeblad
Murray fick göra ett antal intervjuer efter sin första träning.
3 av 4
Murray fick göra ett antal intervjuer efter sin första träning. - Foto: Olle Liljeblad
Murray kände sig trött efter måndagens långa flygresa.
4 av 4
Murray kände sig trött efter måndagens långa flygresa. - Foto: Olle Liljeblad

Murray: "Inte här för att clowna runt"

Douglas Murray gjorde sin första träning med Djurgården på tisdagen. NHL-backen om det enkla valet att komma hem till laget i sitt hjärta: "En svordom att nämna den andra klubben."


Murray om...

... NHL-lockouten: "Om rätt människor tar sitt förnuft till fångs så får vi den här saken löst. Förhoppningsvis dröjer det inte allt för länge, det är väldigt tråkigt att det blivit så här."

... Boendet i Stockholm: "Jag har kvar min lägenhet som jag ägt i fem-sex år. Men i går sov jag hemma hos mamma och pappa. Fortfarande full service från mamma på 32-åringen så det blir nog att sova hemma i Äppelviken också."

... Om dagens Djurgården: "Jag har haft väldigt dålig sedan jag åkte över. All svensk hockey försvann. Men det finns några grabbar kvar som man känner. Jimmie spelade när jag var yngre, "Honken" också, jag gjorde någon match med "Fimpen" och "Otto" innan jag stack över. Och "Linkan" har jag känt på ett eller annat sätt en lång tid, så det finns ett par ansikten man känner igen vilket är skönt."

... Omställningen till stor rink: "Vi får se hur flåset är. Det blir lite mer åka, men det handlar om att vara smart och inte jaga så mycket. Det går definitivt inte att vara lika aggressiv som på liten rink. Det viktigaste för mig kommer vara att göra det jag är bäst på, tacklas. Men åker jag runt och jagar folk kommer jag få stora problem själv med stor is."

STOCKHOLM. Nu har Djurgårdens första NHL-förstärkning anlänt. Under tisdagen gjorde Douglas Murray sin första träning på Hovet. Han landade i Sverige halv sju på måndagskvällen, så det var en ganska sliten 32-åring som mötte upp pressen.

 – Det var nattflyg och jag sov inte på planet, så man är inte så kaxig i dag. Det kändes ungefär som man hade förväntat sig. Jobbigt med lungorna framför allt i början. Fast det inte var något kämpigt pass så kände man av det, säger Douglas Murray.

Hoppas på fredag

Djurgården möter Oskarshamn på tisdagskvällen – men den matchen följer Murray från läktaren. Han har en liten förhoppning om att spela på fredag mot Malmö.

– Men det är verkligen att hoppas. Man får känna efter de närmsta dagarna. Det gäller att vara lite försiktig när man börjar köra igång för fullt med ljumskar och höftböjare. Jag skulle varken göra mig själv eller laget en tjänst om jag gör mig illa eller inte spelar bra det första jag gör.

Valet att spela i Djurgården under lockouten var enkelt.

– Jag har alltid velat spela för Djurgården, det är en självklarhet. Sen älskar jag att spela hockey och jag skulle göra mig själv galen om inte skulle ha gjort någonting och tränat med åtta personer varje dag.

"En svordom att nämna det andra laget"

För Murray blir det a-lagsdebut i Dif-tröjan. Hans morfar är däremot en legendar i klubben. I taket hänger tröja nummer fem, tillägnad Lasse Björn.

– Jag har följt med och kollat på matcher så länge jag kan minnas. Det var ju en svordom att nämna den andra klubben som spelar här inne ibland. Det fick man inte säga när man växte upp. Så hjärtat för Djurgården har kommit naturligt.

"Inte här för att clowna runt"

Men att det nu är i hockeyallsvenskan han kommer hålla till spelar ingen roll.

– När det är match så är det match. Du kan fråga min syster. Det spelar ingen roll om jag spelar hockey eller backgammon – jag är lika tävlingsinriktad då. Jag har kastat tärningarna som en tvååring några gånger. Det spelar ingen roll vad jag spelar.

Murray har gjort sig känd som en tuffing i NHL som inte drar sig för att kasta handskarna. Motståndarna i hockeyallsvenskan kan dock känna sig lugna – men inte allt för lugna.

– Jag är inte här för att visa att jag kan slåss. Det är bara fjantigt. Men jag kommer kanske få äta upp mina ord om det brister någon gång, men det är sånt som kan hända i hockey. Det är mycket aggressioner och om det händer något på isen... Man har ju instinkter.

/
/
nhl
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Nylander mystiskt borta i slutspelet

Serie A: Inter säkrade titeln i Milanoderbyt

igår 22:48
Frågan var inte om utan när Inter skulle säkra klubbens 20:e ligaseger. Tillfället valdes med utsökt känsla. Hemma på ett fullsatt San Siro mot främsta rivalen Milan. Inter vann med 2–1.

Rögle kvitterar i SM-finalserien – Pudas skadad

igår 21:44
Rögles backbjässe Lian Bichsel såg till att utjämna SM-serien i ishockey med matchens enda mål. För Skellefteå blev det en dubbel förlust. Lagkaptenen Jonathan Pudas kan bli borta resten av finalserien efter en huvudskada.

Golfens dominanter vann igen: "Galna veckor"

igår 21:40
Vem kan stoppa Nelly Korda och Scottie Scheffler? Golfvärldens giganter fortsätter sin totala dominans – och har på kort tid "snuvat" Sverige på två majortitlar.

Kalmars första seger – drömmål av Skrabb

igår 21:16
Kalmar FF är ett vinnande allsvenskt lag igen efter tre inledande förluster. Traditionens makt är uppenbarligen stor. För tredje året i rad vann klubben mot Elfsborg på Borås arena. Den här gången med 2–1 – tack vare Simon Skrabbs drömmål. Den sitter bra, det får man säga, säger matchvinnaren.

Fixade poäng med sena drömträffen

igår 21:14
Topptippade Linköping och Häcken delade på poängen efter att Linköpings Michelle De Jongh fått drömträff i sista minuten i det damallsvenska mötet. Det kändes jävligt bra, säger De Jongh.