Tisdag 28 Sep
Stockholm

Leksands chockbesked – behöver 25 miljoner

Leksand behöver 25 miljoner kronor från kommunen.
1 av 3
Leksand behöver 25 miljoner kronor från kommunen. Foto: MARCUS ERICSSON / BILDBYRŅN
Driftkonstnaden av hemmaborgen Tegera Arena är förklaringen.
2 av 3
Driftkonstnaden av hemmaborgen Tegera Arena är förklaringen. Foto: MARCUS ERICSSON / BILDBYRŅN
Andreas Appelgrens förening har det tungt ekonomiskt.
3 av 3
Andreas Appelgrens förening har det tungt ekonomiskt. Foto: MARCUS ERICSSON / BILDBYRÅN

Leksands IF är i akut behov – av 25 miljoner kronor. Klubben har lämnat in en borgenansökan till Leksands kommun. Klubbdirektören: "Det är skarpt läge."

Kommentera
Kopiera länk
Dela

LEKSAND. Enligt Dalarnas Tidningar skriver klubben i ett pressutskick att det är Tegera Arena som gör att Leksand nu måste få in pengarna. Leksand skriver att "arenan är byggd för att härbärgera ett elitserielag och kostar föreningen över 20 miljoner per år att driva".

 – Vi är helt klart tyngda av de höga driftkostnaderna och för att ha en hållbar stabil grund att bygga vår verksamhet på måste vi se över hur vi kan minska kostnaderna, säger klubbdirektören Anders Doverskog.

På grund av de ökade kostnaderna har Leksand skickat in en borgenansökan till kommunen.

–  Vi äger våra två arenor och med hjälp av värdet av dessa och den begäran om borgen på 25 miljoner som kommer att lämnas till Leksands kommun, kommer vi att kunna realisera den visionen som krävs för att bygga långsiktighet, fortsätter Doverskog.

En första åtgärd blir att minska elförbrukningen i driften av arenan. Dessutom planerar man att investera i betongplattor i både Tegera Arena och LRF-hallen. Det kommer att kosta sex-åtta miljoner men det hoppas Leksand ska kunna betala sig på mindre än tio år.

Kommentera
Kopiera länk
Dela